Facebook'ta Oy Veriyorum Servisi Seçim Öncesi Hizmete Giriyor

Facebook, seçimler öncesinde “Oy Veriyorum” uygulamasını hizmete açacak.

Facebook'ta Oy Veriyorum Servisi Seçim Öncesi Hizmete Giriyor

Türkiye’de 38 milyondan fazla kullanıcısı olan Facebook, seçimler öncesinde "Oy Veriyorum" butonunu hizmete açacak. 

Daha önce İngiltere’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde de hizmete alınan bu uygulama ile kullanıcılar, seçimlerde oy kullandıkları bilgisini arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Bu uygulamanın amacı, oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatması ve farkındalık yaratması.

Öte yandan Facebook, "Oy Veriyorum" butonuyla pazar günü yapılacak olan Türkiye Genel Seçimlerinin nabzını da yoklamış olacak. Bu uygulamanın sonunda yapılacak olan analizler önem taşıyor. Çünkü sosyal medyanın seçimlere ne kadar ilgi duyduğunu ve bu görevi ne oranda yerine getirdiğinin ölçümlenmesini sağlayacak. Ancak bu butonu kullanma oranının ne kadar gerçeği yansıtacağı Türkiye için biraz şüpheli bir durum da oluşturuyor. Facebook alışkanlığı "bas geç" şeklinde yorumlanabilecek olan Türk sosyal medya kullanıcıları, çok da gerçeği yansıtan bildirimlerde bulunmayabilirler. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan’daki seçimlerde 4 milyondan fazla seçmen Facebook’ta ‘Oy Veriyorum’ butonunu kullanmıştı.

Facebook’un pazar günü devreye alınacağı "Oy Veriyorum" butonu haber kaynaklarının en üstünde bir mesaj olarak yer alacak. 

Facebook'a GIF Desteği Geldi

Facebook Messenger'a Yeni Özellikler Eklendi

Android Telefonlarda Bellek ve Batarya Düşmanı Uygulamalar Listesi Açıklandı

YORUMLAR