Faturasız Cep Telefon Paketi Kullanıcılarına Vergi İadesi Müjdesi

Faturasız cep telefonu kullanıcılarından alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde her ay internet için iade uygulamasına başlanıyor.

Faturasız Cep Telefon Paketi  Kullanıcılarına Vergi İadesi Müjdesi

Faturasız cep telefonu kullanıcılarından alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde her ay internet için iade uygulamasına başlanıyor.

Resmi gazetede dün yayınlanan bir tebliğe göre Maliye Bakanlığı, faturasız cep telefonu abonelerinden alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde (ÖİV) her ay, internet için iade uygulaması yapacak.

Vergi iadesi prosedürü nasıl işleyecek?

Diyelim ki 30 liralık faturasız cep telefonu paketinizin KDV dahil 10 TL’lik bedeli kadar internet kullandıysanız, Özel İletişim Vergisi’nde 1.5 TL dolayında iade söz konusu olabilecek. İsteyen her abone nu iadeyi nakit olarak da tahsil edebilecek. Diğer yandan aboneler nakit almayıp bir sonraki ayın faturasız paket ödemesinden bu tutarı düşürtebilecekler. Resmi gazetede yayınlanan bu tebliğe aşağıdaki resme tıklayarak Tebliğler başlığı altında ki "Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 14)" 3'üncü maddeden ulaşabilmeniz mümkün. 

Bu maddenin değişmesiyle beraber faturasız icep telefonu paketlerinde konuşma, kısa mesaj ve internetin birim paket için yüzde 25 iletişim vergisinin peşin alınmasına devam edilecek. Ancak 1 ay sonunda pakette internet kullanımına karşılık gelen kısım için yüzde 20 oranında vergi iadesi yapılacak.

YORUMLAR