Google'dan Facebook Messengar'a Rakip Akıllı Mesajlaşma Uygulaması Geliyor

Google, mesajlaşma uygulamasında bir adım daha ileriye giderek Facebook'un Messenger uygulaması ile rekabet etmek istiyor.

Google'dan Facebook Messengar'a Rakip Akıllı Mesajlaşma Uygulaması Geliyor

Sahip olduğu servislerden bir tanesi olan Hangouts ile istediği başarıya erişemeyen Google, en büyük rakipleri arasında yer alan Facebook'un Messenger uygulamasına cevap vermek istiyor. Bunun için çalışmalarını sürdüren dev teknoloji şirketi, geliştirdiği akıllı mesajlaşma asistanı sayesinde Facebook ile yarışmayı sürdürmek istiyor.

Bildiğiniz üzere Facebook Messenger şu an en popüler mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. O çıkardığı baloncuklar falan yüzünden verdiği hazzı anlayamazsınız. Fakat Google'da bu pastadan daha büyük dilim yemek istediği için yeni bir mesajlaşma asistanı geliştiriyor. Yapay zekaya sahip olacak olan yeni mesajlaşma asistanı tamamen yeni bir uygulama üzerinde mi kullanılacak yoksa Hangouts üzerine mi modifiye edilecek bilinmiyor fakat Google'ın mesajlaşma uygulamaları konusunda ciddi çalışmalari içerisinde olduğunu biliyoruz.

Kullanıcılarını mesajlaşma penceresi içinden bile kendi servislerine yönlendirecek olan yeni sistem sayesinde Google kullanıcıları kendi sınırları içerisinde tutmayı amaçlıyor.

Google tarafından soru sorarak internet üzerindeki yanıtları görmenizi sağlayacak olan yeni mesajlaşma servisi ile ilgili herhangi bir bilgi gelmezken, yakın süre içerisinde detayların ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

YORUMLAR