Google'dan Samsung'a Git Köşede Oyna Ayarı!

Samsung reklam engelleme konusunda Google'dan uçan tekme yedi

Google'dan Samsung'a Git Köşede Oyna Ayarı!

Samsung'un başı bugünlerde Google'dan yediği uçan tekme ile dertte. Hatırlanacağı üzere bir süre önce Samsung yeşil çayırlarda seke seke koşarcasına kendi üretmiş olduğu Galaxy serisi akıllı telefonlar için hazırlamakta olduğu reklam engelleme aracı AdBlock Fast'ı duyurmuştu. Bu araç temel olarak Galaxy serisi akıllı telefonlar üzerinde kullanılan internet tarayıcısında reklamları devre dışı bırakacaktı. Fakat Samsung'un evdeki hesabı çarşıya uymadı.

Rocketship Apps firması tarafından geliştirilen AdBlock Fast aracı daha Google Play üzerinde yayınlanmadan Google'dan veto yedi. AdBlock Fast uygulamasını inceleyerek Google Play üzerinde yayınlanması için değerlendiren Google, bu uygulamanın kriterlere uymadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: 

"Merhaba Rocketship Apps geliştiricileri,

AdBlock Fast'ı inceledim ve Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi'nin 4.4 numaralı bölümünü ihlal ettiğini gördüm. Bu uygulama sözleşme şartlarımıza uymadığı için devre dışı bırakıldı."

Bu açıklamada sözü geçen bölümde yer alan ihlal kriterinin AdBlock Fast uygulamasının 3. parti bir uygulama olarak farklı firmalara ait olan reklamları engellemesi. Google daha önceden de benzer reklam engelleme uygulamaları Google Play üzerinden kaldırmış ya da Google Play üzerinde yayınlanmamasına karar vermişti.

İnternet gezintilerinde reklamların engellenmesi birçok geliştiricinin ve internet sitesinin en büyük problemi olabilmekte. Ücretsiz yayın yapan sitemiz gibi internet siteleri bütün gelirlerini reklamlardan elde etmekteler. Bu tür sitelerin yayın hayatlarını devam ettirebilmeleri ise reklamların sitelerinde gösterilmesine bağlı. Google'ın bu anlamda geliştiricileri ve internet sitelerini koruduğu söylenebilir.

Reklam Engelleme Araçlarını Etkisiz Hale Getiren Yeni Bir Araç Geliştirildi

YORUMLAR