Google'ın 1 Nisan Şakası 2016'da Gerçek Oldu

Google'ın 1 Nisan şakası 2016 yılında gerçek oldu. Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Google'ın 1 Nisan Şakası 2016'da Gerçek Oldu

Teknoloji devi Google'ın her alanda hakimiyet kurma isteğini bilmeyen yok. Ne yapıp edip bir şekilde adından söz ettirmeyi başaran şirketin icraatleri kadar şakaları da meşhur. Çok değil bundan 2 yıl önce Google öyle bir şaka yapmıştı ki hepimizin ağzı açık kalmıştı. Nitelikli 1 Nisan şakalarıyla ünlü şirket, 2014 yılında insanları Google Maps üzerinden Pokemon avlamaya davet etti. Sonra ne mi oldu? 

Tarihler 2014 yılının 1 Nisan gününü gösteriyordu. Google nitelikli çalışanlarına bir yenisini daha eklemek için bir organizasyon planladı. Yeni çalışanın pozisyonu Pokemon Ustası olacaktı. Başvuranların Google'ın Google Maps hizmetinden faydalanarak tüm vahşi pokemonları keşfedip haritadaki yerlerini işaretlemeleri bekleniyordu. Kazanan ise 1 Eylül'de Google'da işe alınacaktı. Ama öyle olmadı, katılanlar kendilerini gelmiş geçmiş en güzel 1 Nisan şakasının içinde buldular.

Gelelim 2016 yılına. Geçtiğimiz günlerde Android ve iOS platformu için çıkış yapan Pokemon Go, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Niantic Labs tarafından geliştirilen oyun, haritasını tamamen Google Maps'ten alıyor. 

Yukarıda paylaştığımız video ile şuanda hepimizin çılgınlar gibi oynadığı oyun karşılaştırıldığında siz hangisini tercih ederdiniz? 

Pokemon Go Oynarken Veri Kullanımı ve Pil Ömrü ile İlgili Önemli İpuçları

Silahlı Soyguncular Pokemon Go Oyuncularını Hedef Aldı

YORUMLAR