Gran Turismo Sport Duyuruldu!

Sony'nin Paris Games Week etkinliğinde serinin yeni oyunu Gran Turismo Sport duyuruldu.

Gran Turismo Sport Duyuruldu!

Sony, dün düzenlenen Paris Games Week adlı konferansında birçok yeni oyun tanıttı. Bunlardan birisi de PlayStation’ın en önemli yarış oyunu serilerinden Gran Turismo’nun yeni oyunu oldu.

En son 2013 yılında Gran Turismo 6, PlayStation 3 için piyasaya çıkmıştı. Bu sebeple bir sonraki oyunun Gran Turismo 7 olması bekleniyordu fakat öyle olmadı. Sony Computer Entertainment Europe yetkilisi Jim Ryan ve geliştirici firma Polyphony Digital’in başındaki isim Kazunori Yamauchi, Paris Games Week konferansında yeni oyunun Gran Turismo 7 ile bir alakası olmadığını açıkladı. Yani bu oyun ara bir sürüm olarak düşünebilir.

Yalnızca PlayStation 4’e özel olarak duyurulan Gran Turismo’nun beta sürümünün ise 2016’nın başlarında oyuncularla buluşacağı belirtildi. Oyunun içerisinde Nation’s Cup ve Manufacturer Fan’s Cup olarak adlandırılan iki adet FIA şampiyonasının bulunacağı da açıklandı. Bu şampiyonalardan birisinde ülkeler temsil edilirken, diğerinde markalar temsil ediliyor. Açıklamaların devamında yeni oyunun PlayStation VR sanal gerçeklik platformları için de yoğun olarak optimize edildiği söylendi.

Gran Turismo Sport'un iki dakikalık resmi duyuru videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz:

YORUMLAR