10 Yaşında Amerika Minecraft Şampiyonu Oldu!

Yarışmayı kazanan oyuncu güzel bir ödülün sahibi oldu

10 Yaşında Amerika Minecraft Şampiyonu Oldu!

Günümüzde bilgisayar oyunları giderek yaygınlaşan bir profesyonel spor haline gelmeye başladı. Ülkemizde az da olsa örneklerini gördüğümüz e-spor yarışmalarına dünyada büyük önem veriliyor. E-spor yarışmalarında genel olarak League of Legends, Call of Duty, Battlefield ve Counter Strike gibi oyunlarda yarışmalar düzenlendiğine şahit oluyoruz. Fakat bu sefer karşımıza ilginç bir yarışma çıktı. Amerika'da düzenlenen Super League Championship adlı turnuvada oyuncular Minecraft oynama yeteneklerini sergilediler. Yarışma boyunca oyuncular takımlar halinde karşılaşarak en iyi takımı ve en iyi oyuncuyu belirlemeye çalıştılar.

Yapılan karşılaşmaların sonucunda ise resimde gördüğünüz 10 yaşındaki Julien Wiltshire turnuvanın en iyi Minecraft oyuncusu, takımı ise birinci takım oldu. 6 hafta boyunca süren turnuvada farklı takımlar birbirleriyle karşılaştı.

Düzenlenen Super League Championship adlı turnuvanın özelliği bu turnuvaların sinema salonlarında yapılması ve oyuncuların dizüstü bilgisayarlarını bu salonlara getirerek maçlara katılması. Bu sayede bu etkinlikler hem bir yarışma hem de heyecanla seyredebileceğiniz bir etkinlik şeklinde geçiyor. Umarız ülkemizde de bu tür etkinlikler yaygınlaşır.

Tamindir'in Seçtiği 2015'in En İyi PC Oyunları

YORUMLAR