128 GB'lık iPad 4 Fazla mı Pahalı?

Apple'ın iPad 4'ün 128 GB versiyonu için gereğinden fazla ücret belirlediği analistler tarafından belirtiliyor.

128 GB'lık iPad 4 Fazla mı Pahalı?

Apple’ın 128 GB depolama alanına sahip olan iPad 4 modelinin olması gerekenden daha pahalıya satıldığı ve 64 GB’lık versiyona göre kullanıcılar için çok hesapsız olduğu Tom’s Hardware’ın analistlerden elde ettiği bilgilere göre açıklanmış durumda.

128 GB olan ve sadece Wi-Fi desteği bulunduran modelin ABD satış fiyatı 799 dolar olurken 4G bağlantılı model ise 929 dolar fiyat ile satılıyor. Böylece depolama alanı iki katına çıktığında 100 dolarlık bir fiyat artışı meydana geliyor. Ancak Apple’ın fazladan koyduğu 64 GB alanın toplam maliyetinin 35 dolar olduğu, geri kalan fiyat artışının ise Apple’ın kendi inisiyatifinde olduğu belirtildi.

Şu anda Apple’ın GB başına NAND flash bellek birimleri maliyetinin 0.55 dolar olduğu ve geçtiğimiz yıl GB başına maliyetin 0.90 dolar olduğu, yani kapasite artırımının bir yıl içerisinde neredeyse yarı yarıya maliyetinin düştüğünü belirten IHS şirketi analisti Andrew Rassweiler, Apple’ın fiyatlarda fazladan artış yapmadan bile karını koruyabilecek bir duruma geldiğini ancak yine de bunu tercih etmediğini belirtti.

Apple ise yüksek fiyatlarına cevap olarak 188 dolara malolan ancak 329 dolara satılan iPad Mini’de bu politikayı izlemediğini belirtiyor.

Yeni Microsoft Surface Pro tablet piyasaya sürüldü

YORUMLAR