150 Tehlikeli Android Uygulaması Yasaklandı: Bunları Hemen Silin!

Android kullanıcıları, Play Store'dan kaldırılan 150 tehlikeli Android uygulaması ile ilgili uyarıldı. Peki, bu uygulamalar arasında neler var? İşte tam liste!

Anıl Özünaldım -

150 tehlikeli Android uygulaması, Google tarafından yasaklandı. Yayımlanan listede yer alan uygulamalardan biri bile akıllı telefonunuzda yer alıyorsa gizliliğiniz ve güvenliğiniz açısından bu uygulamaları akıllı telefonunuzdan kaldırmanız büyük önem taşıyor.

Bu uygulamalar, siber güvenlik yazılımı şirketi Avast'ın bir süre önce bildirdiği UltimataSMS adlı bir siber dolandırıcılık girişimine dayanıyor. Avast'a göre toplamda 150 uygulama, bu dolandırıcılık girişiminin bir parçasıydı. Bu sahte Android uygulamaları, fotoğraf düzenleyicilerden fotoğraflara filtre ekleme uygulamalarına, oyunlardan QR kod tarayıcısına kadar çeşitli şekillerde gizlendi fakat aslında hepsinin amacı, mevcut ve potansiyel kurbanları dolandırmaktı.

Güvenlik

En Sık Kullanılan Siber Dolandırıcılık Yöntemleri Açıklandı

Facebook, TikTok ve Instagram'da da bu sahte Android uygulamalarının reklamının yapıldığı belirtildi. Bu sosyal medya platformları yapısı gereği her uygunsuz, zarar verme niteliği taşıyan reklamları tespit edemediğinden kullanıcıların çok dikkatli olması gerekiyor. Bu uygulamaları farkında olmadan indiren ya da indirmiş olabilecek kişilerin ise aşağıdaki listeyi kontrol etmesi, listedeki bir uygulamanın telefonunda yer alması halinde o uygulamadan kurtulması gerekiyor.

150 Tehlikeli Android Uygulaması Listesinde Hangi Uygulamalar Var?

150 tehlikeli Android uygulaması arasında eğer akıllı telefonunuzda yer alan bir uygulama varsa bu uygulama ya da uygulamalardan derhal kurtulmanız gerektiğini unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR