2 MB'ın Altında Yer Kaplayan Instagram Lite Tanıtıldı

Bir süre önce kapatılan Instagram Lite yeninden karşımıza çıktı. Instagram Lite hakkında detaylar haberimizde.

instagram-reels-alisveris-yapma-ozelligi

Instagram Lite Hindistan'da tanıtıldı. Facebook'un sahibi olduğu Instagram bir süre önce Lite sürümünü kullanıma kapatmıştı. Şimdi ise şirket yeninden Lite sürümünü tanıttı. Yeni Lite sürümün baştan sona elden geçirildiği aktarılıyor. Gelin Instagram Lite'a yakından bakalım.

Instagram Lite Neler Sunuyor?

Instagram Hindistan'da Android işletim sisteminde kullanılabilen Lite sürümü kullanıma sunduğunu duyurdu. Bellek ve boyut kısıtlamaları olan telefonlara hitap eden Lite sürüm 2MB'nin altında boyuta sahip. Instagram Başkan Yardımcısı Vishal Shah, bu duyuruyu Facebook Fuel for India sanal etkinliğinde yaptı.

Mayıs ayının başlarında Facebook, Instagram Lite uygulamasının önceki sürümünü sonlandırmıştı ve yeni bir yinelemenin çalışmalarda olduğunu söylemişti. Eylül ayında Instagram Lite'nin yeni bir versiyonu ön plana çıkmıştı şimdi ise şirketin ürünü resmi olarak ilk kez duyurusu gerçekleşti.

ABD Hükümeti Facebook'un Bölünmesini İstiyor! WhatsApp ve Instagram'a Ne Olacak?
SOSYAL MEDYA

ABD Hükümeti Facebook'un Bölünmesini İstiyor! WhatsApp ve Instagram'a Ne Olacak?

Federal düzenleyiciler, Federal Ticaret Komisyonu ve New York Başsavcısı Letitia James tarafından açıklanan bir anti-tröst davasında Facebook'u dava etmek için harekete geçti.

Reels ve IGTV uygulamada yer almıyor. Ayrıca Lite sürümde hikaye oluştururken efektlere ve AR tabanlı çıkartmalara erişim sağlanamıyor.

Bu yeni uygulama ile birlikte sosyal medya devi Facebook artık Messenger ve Instagram için lite uygulamalara sahip. Şu anda sadece Hindistan'da indirilebilen Lite sürümün ilerleyen haftalarda diğer ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor.

Sizler Instagram Lite hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bekliyoruz.

Instagram Uygulaması Güncelleniyor

Şirket yeni özellikler ile uygulamayı geliştirmeye devam ediyor. Instagram geçtiğimiz haftalarda yeni canlı yayın özelliklerini de paylaşmıştı.

Instagram’ın yeni Canlı Yayın özelliklerinin detayları da şu şekilde:

  • Tüm dünyadaki Instagram kullanıcıları dört saate kadar süren canlı yayınlar yapabilecek. Bu güncelleme ile özellikle eğitmen, müzisyen, sanatçı gibi insanların 60 dakika sınırına takılmadan takipçileriyle etkileşim kurması kolaylaşacak. Bir saatten uzun canlı yayın yapabilmek için hesapların IP veya kural ihlali gerçekleştirmemiş olması gerekiyor.
  • İçerik üreticilerinin talepleri doğrultusunda, Instagram yakın zamanda canlı yayınların 30 güne kadar arşivlenebilmesini sağlayacak. Bu özellik ile canlı yayınlar Stories ve Akış gönderilerine benzer şekilde arşivlenebilecek.
  • Canlı yayınların daha kolay keşfedilebilmesi için IGTV’ye canlı yayınlara özel bir sekme gelecek. Böylece canlı yayınlar, yayın sırasında ve sonrasında IGTV’de kolayca görülebilecek.

YORUMLAR