2013 Akıllı Telefon Satışlarında Samsung, Karda Apple Lider

Samsung ile Apple arasındaki mücadele Samsung'un en çok geliri, Apple'ın ise en çok karı elde etmesi ile devam ediyor.

2013 Akıllı Telefon Satışlarında Samsung, Karda Apple Lider

Strategy Analytics'in elde ettiği bilgilere göre Samsung 2013'ün ilk çeyreğinde dünyanın lider akıllı telefon üreticisi haline geldi ve Apple'dan bu pozisyonu ele geçirdi. Aynı zamanda Yonhap News'den gelen bilgilere göre Samsung'un 2013'ün ilk üç ayında akıllı telefon satışlarından elde ettiği toplam gelir 23.63 milyar dolar olmuş durumda ve bu bir önceki çeyrekte lider olan iPhone'un geride bırakılması anlamına geliyor.

Apple'ın akıllı telefon satışları ise yine aynı dönemde 22.95 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Önceki çeyreğe göre 7.71 milyar dolar düşüş anlamına gelen bu satış miktarı pek çok üreticinin Apple'dan satışlar çaldığı anlamına da geliyor. Apple düşüş yaşarken Samsung ise 952 milyon dolarlık bir artış yaşamış durumda.

Özellikle 2013 1. çeyreğinde Çin'de tam 12.5 milyon akıllı telefon sattığı belirtilen Samsung'un, Galaxy S4 modeli ise çıkışının ardından bir ayda tam 10 milyon sattı ve Galaxy S3'ün iki ayda kırdığı rekoru yarısı kadar sürede kırmış oldu.

Apple ve Samsung'un ardından gelen Nokia 3.64 milyar dolarlık, onun da ardından gelen LG ise 2.95 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Samsung'un satışlarda lider olması elbette karda da en iyisi olduğu anlamına gelmiyor ve akıllı telefonlardan elde edilen kardan yüzde 31 payı Apple alırken Samsung yüzde 21.8'lik bir payla yetinmek zorunda kaldı. Özellikle yüksek kar marjı ile bilinen Apple'ın bu liderliği tabii ki pek de sürpriz sayılmamalı.

Wordpress 10 yaşını doldurdu

YORUMLAR