2013 Firefox OS Mobil İşletim Sisteminin Yılı Olacak

Mozilla'nın geliştirdiği Firefox OS mobil işletim sistemi 2013 yılının sonunda piyasaya sürülecek ve kullanıcılar için eşsiz bir akıllı telefon deneyimi yaşatacak.

2013 Firefox OS Mobil İşletim Sisteminin Yılı Olacak

Mozilla’nın geliştirdiği mobil işletim sistemi Firefox OS’a dair pek çok ekran görüntüsü, tanıtım, özellikler ve dedikodular teknoloji dünyasında giderek yayılmaya devam ediyor. Çoğunluğu söylentilerden ibaret olsa da Mobil Dünya Kongresi 2013 sayesinde Mozilla’dan konuyla ilgili resmi açıklamalar da elde edilmeye başlandı.

Şirketin resmen onayladığı üzere dünya çapında bir kampanyayla 2013’ün sonlarına doğru Firefox OS işletim sistemli akıllı telefonlar satışa sunulacak ve bu dalga ilk olarak Brezilya, Kolombiya, Macaristan, Meksika, Karadağ, Polonya, Sırbistan, İspanya ve Venezüela ülkelerinde yayılacak. 

Şirketin CEO’su Gary Kovacs yaptığı açıklamada Firefox OS’un öneminden “Firefox OS mobil kullanıcılara her yerde açık internetin özgürlüğünü ve yeniliğini getirecek. Tüketiciler internette sevdikleri her şeye kolayca ulaşarak dinamik, zengin ve özgür bir akıllı telefon deneyimine sahip olacaklar.” sözleriyle bahsetti.

Yandex.Store uygulama mağazası artık yayında

YORUMLAR