2013'ün İlk Çeyreğinde Android iOS'u Farkla Geride Bıraktı

Android ile iOS arasındaki yoğun rekabet 2013 yılının ilk çeyreğine de taşındı. Kantar Worldpanel Comtech isimli şirket tarafından dünyanın önde gelen pazarlarında yapılan araştırmalar Android’in iOS’a göre satışlarda üstünlük kurduğunu gösterse de rekab

2013'ün İlk Çeyreğinde Android iOS'u Farkla Geride Bıraktı

Android ile iOS arasındaki yoğun rekabet 2013 yılının ilk çeyreğine de taşındı. Kantar Worldpanel Comtech isimli şirket tarafından dünyanın önde gelen pazarlarında yapılan araştırmalar Android’in iOS’a göre satışlarda üstünlük kurduğunu gösterse de rekabetin yoğunluğu hissediliyor.

Avustralya, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre 2013’ün ilk gününden 31 Mart 2013 gününe kadar satılan akıllı telefonların yüzde 62.4’ü Android işletim sistemini kullanıyor. Bazı bölgelerde iOS ile Android arasında neredeyse aynı oranda satılan cihazlar bazı ülkelerde yüzde 94’ü bulacak kadar yüksek bir oranda Android’e kaymış durumda.

Söz konusu dönemde satılan akıllı telefonların yine söz konusu bölgelerdeki oranına baktığımızda yüzde 15 ile iPhone 5 lider durumda. Galaxy S3 yüzde 11.4 ile ikinci ve iPhone 4S de yüzde 7.5 ile üçüncü. Listenin kalanındaysa Android’in dikkat çekici bir şekilde yoğunluğu söz konusu.

Son olarak yine aynı araştırma sonuçları BlackBerry’nin akıllı telefon dünyasında Windows Phone’un geride kaldığını gösteriyor ki bu sektördeki değişimin kimi şirketler için ne kadar kırılgan bir noktada olduğunu da gözler önüne seriyor.

Samsung Galaxy Note 3'e dair dedikodular ortaya çıkıyor

YORUMLAR