2015'te Çıkacak HTC One M9’un Özellikleri Sızdırıldı

Yeni HTC One M9'un özellikleri gelmeye başladı. Kamera konusunda büyük yenilikler kullanıcıları bekliyor.

2015'te Çıkacak HTC One M9’un Özellikleri Sızdırıldı

Tayvanlı teknoloji devi HTC’nin üst seviye akıllı telefonu HTC One M9’un özellikleri upleaks tarafından sızdırıldı. Hima kod adıyla geliştirilen cihazın sızan özelliklerinde en büyük yenilik, RAM bellek ve kamera konusunda görünüyor. Ekran tarafında ise HTC One M8’den alışık olduğumuz, 5 inçlik ve 1080p çözünürlük üzerinde çalışılıyor. Ekran çözünürlüğünün pil tüketimini çok fazla arttırmamak için aynı kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.  

Asıl önemli yenilik ise kameralarda olacak, çünkü HTC’nin istediği satış rakamlarına ulaşmamasının nedeni olarak kameraları gösteriliyordu. Bundan önceki HTC One modellerinde, piyasanın aksine Megapiksel yerine Ultrapiksel kullanan HTC, bu modelle beraber Megapiksele dönecek. 20.7 MP arka kamera ve 13 MP ön kameranın üzerinde çalışılıyor. 13 MP’lik kaliteli ön kamera, selfie fotoğraf çekenlerin ilgisini fazlasıyla çekeceğe benziyor.

İşlemci tarafındaysa Snapdragon 810 CPU ve bellekte ise 3 Gb RAM bekleniyor. Uygulamalara 2 Gb’lık belleğin az gelmeye başladığı dönemde, 3 Gb bellek tercihi çok akıllıca bir hamle olacak.  Tüm bu bileşenlere ise, 2840 mAh kapasitesinde bir batarya enerji sağlıyor. Yazılım ve donanımda yapılacak iyileştirmelerle pilin, bir tam günü çıkarması planlanıyor.  Sense 7 arayüzü ve Android 5 Lollipop ise yazılım tarafında gelecekler arasında. Alüminyum gövdeli ve kaliteli yeni kameralarıyla çıkacak yeni telefon büyük başarı elde edebilir. HTC One M9’un 2015 Dünya Mobil Kongresinde tanıtılması bekleniyor.

YORUMLAR