2016 YGS Sonuçları 25 Mart’ta ÖSYM Mobil Uygulamasında

25 Mart’ta açıklanacak. Sınav sonuçlarını ÖSYM Mobil Android ve ÖSYM Mobil iOS uygulamaları ile takip etmek mümkün olacak.

2016 YGS Sonuçları 25 Mart’ta ÖSYM Mobil Uygulamasında

SYM tarafından 13 Mart'ta yapılan YGS sınav sonuçları 25 Mart’ta açıklanacak. Sınav sonuçlarını ÖSYM Mobil Android ve ÖSYM Mobil iOS uygulamaları ile takip etmek mümkün olacak.  

ÖSYM üniversite adaylarının YGS sınav sonuçlarını cep telefonları üzerinden öğrenebilmelerini sağlayan mobil uygulamaları, 25 Mart 2016 tarihinde güncellenecek YGS 2016 sonuçlarına ulaşılması sağlanacak. ÖSYM Mobil uygulamalarını tamamen ücretsiz olarak indirebiliyorlar.

ÖSYM Mobil uygulaması nedir?

ÖSYM Mobil, bilgisayara erişilemeyen durumlarda cep telefonu üzerinden sınav sonuçlarına ulaşabilmeye olanak sağlayan ücretsiz bir mobil uygulama. Kullanıcılar ÖSYM Mobil sayesinde, ALES, ALS, TUS, DGS, YDS, LYS, YGS gibi tüm sınav sonuçlarına ulaşılabiliyor. Bu uygulama ile sınav başvuruları da yapılabiliyor.

ÖSYM mobil uygulaması nasıl kullanılır?

Öğrencilerin sınav sonuçlarını cep telefonları üzerinden öğrenmelerini sağlayan ÖSYM Mobil uygulamasına üç ana ekrandan giriş yapılabiliyor. Bu giriş ekranlar; TC kimlik numarası, YU numarası  (KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu veya Uyruksuz aday numaraları), ve Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) tanımlı şifreleri ekranlarından oluşuyor. Diğer taraftan adaylar aynı zamanda "sınav liste" ekranından güncelleme butonunu kullanarak AİS sisteminden sınav listesini güncelleyebilecekler. Sınav sonuç ekranından da adaylar sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecekler.

Öte yandan, sonucu açıklanan yeni bir sınav olduğunda, ilgili sınavın sonuçları ÖSYM Mobil uygulamasını kurmuş ve sisteme giriş yapmış olan tüm kullanıcılara bildiri olarak gönderiliyor. Bu bildirim ile adaylar, ilgili sınav ve yerleştirme sonucunu anında öğrenebiliyorlar.

YORUMLAR