2023 Poşet Fiyatları Açıklandı

Yeni yılda plastik poşet fiyatlarının ne kadar olacağıyla ilgili bilgi bugün Resmî Gazete'de yayınlandı. İşte detaylar!

2023 Poşet Fiyatları Açıklandı

Bir süredir plastik poşet fiyatlarının 2023 yılı itibari ile zamlanacağına dair söylentiler dolaşıyordu ve geçtiğimiz haftalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili açıklama yaparak soru işaretlerini gidermişti. Bakan Kurum'un açıklamasına göre 2023 yılında plastik poşet fiyatlarında herhangi bir düzenlemeye gidilmeyeceği söylenmişti.

Mevcut durumda plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salınımını engellemeyi başaran ülkemizde 2023 yılında plastik poşet fiyatları 25 kuruş olarak belirlendi.

Plastik Poşet Fiyatları 2023'te de 25 Kuruş Kalacak

2023 Poşet Fiyatları Açıklandı

Bugün yayınlanan Resmî Gazete'de paylaşılan bilgiye göre plastik poşet fiyatları 2023'te 38,5 kuruş olacak ancak bu fiyattan tüketici etkilenmeyecek.

Bugün yayınlanan Resmî Gazete'ye göre plastik poşetlere tam %54'lük zam gelmiş oldu ancak zamla ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar var. Resmî Gazete'de henüz bu konuyla ilgili bir bilgi yer almıyor olsa da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aradaki 13,5 kuruşluk farkı marketlerin ödeyeceği, tüketicinin 25 kuruş ödemeye devam edeceğini açıkladı.

Bakanlık verilerine göre geride kalan 4 yılda 25 kuruşluk poşet uygulaması sayesinde 550.000 ton plastik atığın ve 23.000 ton sera gazı salımının önüne geçildi. Plastik poşet üretimi için gerekli plastik ham madde ithali de azaldı ve 3.8 milyar TL tasarruf sağlandı.

Peki siz plastik poşet fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Marketlerdeki Fiyatları Karşılaştırabileceğiniz Uygulama Geliyor
İNTERNET

Marketlerdeki Fiyatları Karşılaştırabileceğiniz Uygulama Geliyor

Son dönemde artan market fiyatları tartışmasına Ticaret Bakanlığı önemli bir çözüm getirmeye hazırlanıyor.

YORUMLAR