Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı: 2023 Seçim Tarihi Belli Oldu!

Seçimin tarihi ile ilgili bir süredir devam eden söylentiler nihayete erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı ve 2023 seçim tarihi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: 2023 Seçim Tarihi Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihine ilişkin soru işaretlerini geçtiğimiz aylarda Ak Parti Grup Toplantısı'na yapmış olduğu açıklama ile 14 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyleyerek gidermişti. Bugün ise seçimin merakla beklenen tarihi netleşti.

Seçim 14 Mayıs Tarihinde Gerçekleşecek

Geçtiğimiz günlere depreme yönelik gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, özellikle deprem bölgesinden ayrılan vatandaşların nasıl oy kullanacağı ile ilgili yürütmeleri gereken süreçler olduğunu belirtmişti.

"Seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda son sözün Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olduğunu kaydeden Kalın, "Cumhurbaşkanı bu kararı kendi başına alamaz. Meclis'in bir karar, görüş bildirmesi gerek ama günün sonunda Yüksek Seçim Kurulu etkilenen 10 şehirde seçim olup olmayacağına karar verecek.

2 milyondan fazla kişi bölgeden ayrıldı. Gittikleri yerde nasıl oy verecekler gibi teknik sorunlar var ancak eğilim, önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça vaktinde, mayısta yapılması yönünde."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Daha Önce de 14 Mayıs Tarihini Vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: 2023 Seçim Tarihi Belli Oldu!

Birkaç ay önce Ak Parti Grup Toplantısı'nda geçmiş yıllardaki seçimlerle ilgili anekdotlar paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni seçim tarihini açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını da milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız. Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de “Yeter söz milletin” demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6’lı Masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına “Yeter” diyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atıfta bulunduğu 14 Mayıs 1950 seçimlerinde "Yeter Söz Milletin" sloganıyla yola çıkan Celal Bayar’ın genel başkanlığını yaptığı Demokrat Parti, oyların yaklaşık %55’ini alarak 416 milletvekilli çıkarmayı başarmıştı ve CHP'nin 27 yıl süren iktidarı el değiştirmişti.

Karar Onaylandı: Seçim Tarihi 14 Mayıs

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı: 2023 Seçim Tarihi Belli Oldu!

Bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçime ve tarihe dair gerekli imzayı atan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecini de resmî olarak başlatmış oldu.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesiyle birlikte YSK seçim takvimini açıklayacak. Olası takvime göre YSK, 21 Mart'tan itibaren cumhurbaşkanı adaylık başvurularını alacak.

Bu süreçte seçime ittifak ile girecek partiler, YSK'ya ittifak protokollerini teslim edecek. 8 Nisan'da ise milletvekili aday listelerinin YSK'ya iletilmesi bekleniyor.

Son olarak Nisan ayının ortasında da Resmî Gazete'de aday listelerinin yayınlanmasıyla propaganda dönemi başlayacak.

2023 Yılı Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı
Yaşam

2023 Yılı Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı

2023 yılı için ilk bedelli askerlik dönemine ilişkin askerlik yerleri belli oldu. Millî Savunma Bakanlığı'nın yaptığı duyurunun ardından yeni yılda silah altına alınacak bedelli askerlik adaylarının askerlik yerleri açıklandı.

YORUMLAR