250.000 Twitter Hesabı Hacklendi! Şifrenizi Yenileyin

Twitter bir süredir devam etmekte olan bir hacker saldırısını tespit edip durdurduğunu açıkladı.

250.000 Twitter Hesabı Hacklendi! Şifrenizi Yenileyin

Twitter bir süredir devam etmekte olan bir hacker saldırısını tespit edip durdurduğunu açıkladı. Fakat hackerlar bir miktar datayı çoktan ellerine geçirmişler. 250.000 gibi ciddi bir kullanıcı sayısını etkileyen durum büyük bir güvenlik problemi haline gelmiş durumda.

Hackerların elde ettiği veriler arasında kullanıcı adları, e-posta adresleri, görüşme kayıtları ve kodlanmış şifreler bulunmakta.

Hackerlar şu an için hesaplara direkt erişim imkanına sahip değiller. Şifrelerdeki kodlamayı çözmek ciddi bir işlem gücü gerektirmekte. Bu işlem gücüne sahip süper bilgisayarları ise sadece Amerika ve Çin gibi dünya otoriteleri halen geliştirmekte.

Twitter ise konu hakkında yaptığı açıklamada eylemi gerçekleştiren hackerların kesinlikle amatör olmadığını ve gayet organize bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Konunun söylenti boyutunda ise eylemi gerçekleştiren hackerların hükümet ajanları olduğu iddiası var. Saldırı yöntemleri incelenerek elde edilen ipuçları yoluyla varılan bu sonuç hangi hükümetin olayda parmağı olduğu konusunda soru işaretlerini aydınlatmamakta.

Hesaplara direkt erişim gerçekleşmemesine rağmen Twitter 250.000 hesabın parolalarını sıfırlamış durumda. Bu nedenle hesabınızın parolasını yenilemenizin istenmesi olası.

Twitter saldırıya maruz kalmayan hesaplarında şifrelerini yenilemesini önermekte.

Java'da yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı

YORUMLAR