Restoranlarda 3D Baskılı Biftekler Servis Edilmeye Başlandı

Redefine Meat tarafından üretilen 3D baskılı biftekler Avrupa bölgesinde yaygınlaşmaya başladı. Peki, bitki bazlı etlerin fiyatı nedir? İşte tüm ayrıntılar!

3D baskılı biftekler restoranların menüsüne eklendi. İsrailli bir girişim olan Redefine Meat'in ürettiği biftekler Avrupa bölgesinde yaygın hale gelmeye başladı. Peki, bitki bazlı et nasıl üretiliyor? Konu ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde.

3D Baskılı Biftekler Şimdilik 30 Restoranda Var

İsrail merkezli Redefine Meat tarafından üretilen 3 boyutlu etler Avrupa bölgesinde yaygınlaşmaya başladı. Öyle ki, bitki bazlı et 30 restoranın menüsüne eklendi. Üç boyutlu yazıcı aracılığı ile üretilen biftekler, bitki bazlı olması ile dikkat çekiyor.

McDonald's Bitki Bazlı Burger İçin Tarih Verildi
İNTERNET

McDonald's Bitki Bazlı Burger İçin Tarih Verildi

McDonald's bitki bazlı burger ne zaman denenmeye başlanacak sorusunun yanıtı belli oldu. Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden biri olan McDonald's Amerika Birleşik Devletleri'nde başlanacak denemeler için uzun bir süredir beklenmekte olan tarih bilgisini paylaştı.

Londra, Berlin ve Amsterdam'da yer alan birçok restoran artık bitki bazlı eti servis etmeye başladı. Redefine Meat'in ürününü sunmayı planlayan restoranların tam listesi paylaşılmadı fakat ünlü şef Marco Pierre White'ın sahibi olduğu restoranların söz konusu alternatifi sunacağı biliniyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki üç restoran, Redefine Meat'i 20 ile 30 euro arasında bir fiyat etiketi ile menüsüne ekledi. Bu miktarın restoranların geleneksel dana bifteği için aldığı ücrete benzer bir fiyat olduğunu belirtelim.

Redefine Meat, 3 boyutlu baskılı bifteklerin yanı sıra Hollanda, Birleşik Krallık ve Almanya'daki birçok restorana birinci kalite burger, kuzu eti, kıyma ve sosis de üretecek. Böylelikle söz konusu restoranların müşterilerine bitki bazlı et konusunda çeşitlilik sunulacak.

Birçok şirket, uzun bir süredir bitki bazlı et üzerinde çalışıyor fakat bu girişimler genellikle yetersiz kaldı. Redefine Meat, ürettiği 3 boyutlu biftek ile doku, tat ve koku konularında büyük bir başarının altına imza attı.

İsrailli şirket, bitki bazlı bifteği üretmek için yapay zeka ile birlikte 3 boyutlu baskı kullanılıyor. Bu, hayvan etinin kas liflerinin hissinin yanı sıra sulu olmasına olanak tanıyor. Şirket, gerçek sığır eti ya da kuzu eti gibi görünen tat ve hissiyat konusunda başarılı 3D baskılı et oluşturmayı başardı.

Redefine Meat tarafından üretilen biftekler her ne kadar gerçek et gibi görünse de bitki bazlı malzemelerden yapılıyor. Bu malzemeler arasında soya, pancar ve bezelye yer alıyor. Şirket ayrıca bifteğin gerçek et gibi görünmesini sağlamak için noyut ve hindistan cevizi yağlarını kullanıyor.

3D baskılı biftekler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR