4 Günde 7 Milyon iPhone ve iPad'e Jailbreak Yapıldı

iOS 6 işletim sistemli iPhone ve iPad'ler için hazırlanan evasi0n jailbreak sadece 4 günde 7 milyon cihazda kullanıldı.

4 Günde 7 Milyon iPhone ve iPad'e Jailbreak Yapıldı

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve iOS 6 işletim sistemini kullanan iPhone ve iPad’ler için hazırlanan evasi0n jailbreak çıkışının ardından bir rekora imza attı. Kullanıcıların indirmesine açıldıktan sonra sadece 4 gün içerisinde 7 milyon iOS 6 işletim sistemli cihaz jailbreak işlemine maruz kaldı ve şimdiye dek bu kadar hızlı bir jailbreak furyası görülmemişti.

Bunun sonucunda evasi0n şimdiye dek en hızlı kabullenilen ve uygulanan jailbreak durumuna geldi. Toplam rakamlara değinmek gerekirse 7 Şubat tarihindeki istatistiklere bakıldığında 5.15 milyon iPhone, 1.35 milyon iPad ve 400.000 iPod’un kırıldığı ortaya çıkıyor.

Freeman adlı iOS uygulama marketi yaptığı açıklamalarda akıllı telefonların daha popüler hale geldikçe insanların ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve daha özelleştirilebilir bir işletim sistemi için jailbreak isteğinin arttığını belirtti. 

iOS 6.1’in kırılması hackerların tam olarak 136 gününü aldı. Daha önceki sürümlerde ise iPhone 4S’in kırılması 98 gün, iPhone 4 için 38 gün ve iPhone 3GS için sadece 14 gün almıştı.

iOS 6 Jailbreak yapma rehberimizi okuyabilirsiniz

YORUMLAR