41 MP Kamerasıyla Nokia 808 PureView Türkiye'ye Geliyor

Nokia, bir süre önce tanıttığı ve hâlihazırda bazı ülkelerde satışta olan 808 PureView, Türkiye sınırlarına girmeye hazırlanıyor.

41 MP Kamerasıyla Nokia 808 PureView Türkiye'ye Geliyor

Nokia, bir süre önce tanıttığı ve hâlihazırda bazı ülkelerde satışta olan 808 PureView, Türkiye sınırlarına girmeye hazırlanıyor.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy’un da bizzat katıldığı tanıtım etkinliğinde, cihazın üstün yanlarından ve Türkiye’ye ne zaman hangi fiyatla geleceği başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulunuldu. 12 Temmuz itibariyle çevrim içi satış mağazaları ve raflardaki yerini alması planlanan 808 PureView, 41 MP’lik kamerasıyla öne çıkıyor.

Carl Zeiss marka lense sahip olan ürün, 8, 5 ya da 2 MP çözünürlüklerinde fotoğraf çekimi gerçekleştirebiliyor. Bununla birlikte çok güçlü bir sensöre sahip olan 808 PureView, aynı MP değerindeki cihazlara göre çok daha kaliteli görüntüler ortaya koyabiliyor. 5368 x 7728 piksel boyutunda fotoğraf çekimi yapabilen bu Nokia akıllı telefon, otomatik odaklanma ve Xenon flaşı ile bir telefondan beklenenden çok daha üstün fotoğraf çekme deneyimi yaşatabiliyor. Fotoğraf çekiminin yanı sıra 1920 x 1080 HD video çözünürlüğü genişliklerine sahip olan cihaz 720p değerinde video kaydı yapabiliyor.

ARM 11 türü 1.3 GHz’lik işlemciyi üzerinde bulunduran PureView, rakiplerinin aksine sadece bir işlemci ile çalışıyor. Bu işlemciye 512 MB boyutunda bir ara bellek eşlik ediyor. NFC isimli yakın saha iletişimi teknolojisini kullanıcısına sunabilen Nokia 808 akıllı telefonda, Symbian Belle işletim sisteme yer verildiğini, oldukça dikkat çekici tasarım öğelerinin mevcut aktaralım. 4 inçlik dokunmatik AMOLED ClearBlack ekran, Gorilla Glass teknolojisi ile korunuyor.

Cihazın Türkiye’deki çıkış fiyatının 1500 TL olması bekleniyor. Bir akıllı telefonu aynı zamanda üstün özelliklere sahip fotoğraf makinası gibi kullanmak isteyen ve bu yönde telefon alışkanlığı olan kullanıcıların özellikle beğeneceğini düşündüğümüz Nokia 808 PureView ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Nokia 808 PureView tanıtım videosu:

41 MP'lik Nokia 808 PureView'in Tanıtım Videosu
MOBİL

41 MP'lik Nokia 808 PureView'in Tanıtım Videosu

12 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de de satışına başlanacak olan Nokia 808 PureView akıllı telefon, 41 MP boyutundaki kamera sensörü ile rakiplerinden ayrılıyor.

YORUMLAR