4.5G İlk Aylarda Beklendiği Kadar Hızlı Olamayacak

4.5G teknoloji kullanacak olan telefonların bazı dezavantajları olabileceği iddia edildi.

4.5G İlk Aylarda Beklendiği Kadar Hızlı Olamayacak

Dün bazı haber merkezlerinden gelen bilgilere göre 4.5G teknolojisini kullanacak olan telefonların bazı dezavantajlar yaşayabileceği iddia edildi.

Haberlere göre 4.5G teknolojisi ile mobil internet bağlantısı hızlanacak ama aramalarda karşı tarafın telefonu en az 3 saniye daha geç çalacak. Bunun sebebi de yapılan aramalarda farklı bir teknolojinin kullanılması.

4.5G teknolojisiyle akıllı telefonlarda internet bağlantısı 10 kata kadar hızlanacak. Videoları 1 saniyede yüklenecek ve televizyon kanallarına bile sıkıntı çekmeden anında bağlanılabilecek. Bu avantajların yanı sıra teknolojinin bazı dezavantajları olduğu da belirtildi. 4.5G ile birlikte özellikle ilk dönemlerde sorunlar yaşanacağı ve bunun başında başında sesli aramalar yaparken karşı tarafa daha geç bağlanma sıkıntısı bu dezavantajların başında geliyor. Hürriyet gazetesinin saha mühendislerinden aldığı bilgiye göre 3G bağlantısına sahip iki kullanıcı arasındaki telefon görüşmesi bağlantısı ortalama 5 saniyede gerçekleşiyor. Ancak 4.5G’de bu rakamın 8 saniyeye kadar çıkması bekleniyor. 4.5G şebekesine bağlı bir abone 3G şebekesine bağlı birini aramak istediğinde, 4.5G’ye bağlı akıllı telefon arama şebekesini 3G’ye düşürecek. Bu düşürme esnasında da 3 saniyelik aksama yaşanacağı belirtiliyor.

Bu sorunun çözümü yine 4.5G teknolojisinin kendi içerisinde çözülüyor. Şu anda birçok ülkede kullanılmaya başlanan ‘VoLTE’ teknolojisi sayesinde arama süreleri kısalıyor. VoLTE teknolojisinin en önemli özelliği telefon görüşmelerinin tamamının internet tabanlı olarak yapılması. 

4.5G İle Neler Yapabileceğiz?

4.5G Sanıldığı Kadar Ucuz Olmayacak, Cebimizi Yakacak

Telefonunuz ve SIM Kartınız 4.5G Uyumlu mu? Öğrenin!

YORUMLAR