600 Milyon Samsung Kullanıcısı Rahat Bir Nefes Alacak, Güvenlik Yaması Yolda

600 milyon Samsung cihaza yüklenmiş olan klavye uygulaması büyük sorun yaratıyordu, Samsung hemen önlemini aldı.

600 Milyon Samsung Kullanıcısı Rahat Bir Nefes Alacak, Güvenlik Yaması Yolda

600 milyon Samsung cihaza yüklenmiş olan klavye uygulaması büyük bir güvenlik açığı yaratıyordu. Samsung bu haberi hemen ciddiye aldı, güvenlik yaması geliyor.

Dün yayınladığımız Dikkat: 600 Milyon Samsung Cihaz Güvenlik Riski Taşıyor haberimizin üzerinden bir gün geçmeden Samsung hemen önlem yaması yayılacağını duyurdu. NowSource isimli bir güvenlik yazılım firmasının raporunda, Samsung cihazlara fabrika tarafından yüklenmiş olan klavye uygulamasında çok ciddi bir güvenlik açığı bildirilmişti. Bu uygulama yeni aldığı otomatik güncellemeyle dünyadaki tüm Samsung akıllı telefonları önemli bir güvenlik açığıyla karşı karşıya bırakıyordu. Güvenlik açıkları; Samsung telefonların kamera ve GPS sensörlerinin ele geçirilmesine, mikrofonun bir dinleme cihazı gibi kullanılmasına, mesajların okunmasına, telefon konuşmalarının uzaktan kaydına, resimlerin ve özel klasörlerin ele geçirilmesine yol açabiliyordu.

Bu uyarıyı hemen değerlendiren Samsung, sorunun üzerine gitti ve bir günden kısa bir sürede sorunu çözdüğünü ve çözümle ilgili olarak tüm cihazlara bir güncelleme daha yayınlayacağını açıkladı. Samsung, cihazlarında otomatik güncellemeleri kapatmış olan kullanıcıların bu opsiyona izin vermelerini de istedi.

Öte yandan Samsung sorunun KNOX tarafından koruma altına alınmamış cihazlarda da baş gösterdiğini, yeni bir firmware ile KNOX kullanmayan cihazlara da yakında bir güncelleme yapılacağını da açıkladı. Bu durumda çözümden önce KNOX kullananlar yararlanacak. KNOX kullanmayan cihazlar bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar. 

Emoji'den Şifre Oluşturmak Artık Mümkün

Samsung Cihazlarda Bulunan Klavye Güvenlik Açığından SwiftKey Kullanıcıları Etkilenmiyor

YORUMLAR