61 Milyon Kişinin E-Devlet Verileri Çalındı mı: Resmi Açıklama Geldi!

61 milyon vatandaşın e-Devlet verilerinin çalındığı ve satışa çıkarıldığı hakkındaki iddialara yönelik resmi açıklama geldi. İşte iddiaya dair tüm detaylar!

2 gün öncesinde onaylanmış yabancı Twitter hesapların paylaşımına göre bir iddia ortaya atıldı. 61 milyon vatandaşın e-Devlet verilerinin çalındığı ve satışa çıkarıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü diyebiliriz. Konuya dair net bilgi gelmesi biraz gecikince tüm gözler e-Devlet'e çevrildi.

Konuya dair resmi açıklama ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden geldi.

e-Devlet Verileri Satışa Çıktı İddiası

25 Şubat Cumartesi ortaya atılan iddia, e-Devlet verilerinin çalınmış olabileceğine yönelikti. İddiayı ortaya atan ise Hydra Market rumuzlu bir Dark Web kullanıcısı. Yabancı kaynaklarda yer alan bilgilere göre siber tehdit bildirisi yapan onaylanmış hesaplar Cyberthint ve FalconFeedsio. Bu hesapların iddiasına göre de 61 milyon kişinin e-Devlet verilerinin çalışması olması.

Hydra rumuzlu kullanıcı 61 milyon kişinin e-Devlet şifresinin verisine ulaşmış ve satışa çıkarmış iddiaları Cyberthint tarafından ortaya atıldı. Aynı kişi, satışa çıkarıldıktan sonra verilerin hepsinin 11 saat içinde satıldığını da iddia etti.

Resmi Açıklama Yapıldı

Beşiktaş Taraftarı Depremzede Çocukları Unutmadı: Saha Oyuncaklarla Doldu
Yaşam

Beşiktaş Taraftarı Depremzede Çocukları Unutmadı: Saha Oyuncaklarla Doldu

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 20 günden fazla bir süre geçmesine rağmen Türkiye'nin eşsiz dayanışması devam ediyor.

YORUMLAR