7 Yaşındaki Simone Lim Pokémon Şampiyonu Oldu

7 yaşındaki Simone Lim, Pokémon Oceania International Juniors Championships turnuvasını kazandı.

yeni pokemon şampiyonu simone lee

Yeni Pokémon şampiyonu Simone Lim ile tanışın! Kendisinden çok daha büyük ve daha önce 21 farklı turnuvada şampiyonluk elde eden rakibini yenen 7 yaşındaki Simone Lim, Pokémon Oceania International Juniors Championships turnuvasını kazandı.

Bu sene ilk defa Pokémon şampiyonlarına katılan Simone Lim, uluslarası bir turnuvaya girmeden önce Malezya Bölgesel Pokémon Şampiyonasını kazanmıştı. Ardından Singapur'da düzenlenen özel turnuvada ilk dörde giren Lim, adını en büyük bölgesel turnuvalardan bir tanesine yazdırmıştı. Elemelerde dördüncü olmasına karşın içindeki canavar asıl turnuvada ortaya çıkacaktı.

Simone Lim, final turunun ilk maçını kazanmıştı. İkinci maçı kaybetmesine karşın yüzündeki gülümsemeyle yoluna devam eden küçük çocuk, müthiş bir geri dönüş yaparak son maçı aldı ve turnuvanın galibi olmayı başardı.

Özellikle final maçları bize e-sporun aslında ne kadar kişiye özel ve herkes tarafından dahil olunabilecek sporlardan bir tanesi olduğunu gösterdi. Son maçın ardından 7 yaşındaki Pokémon oyuncusu, kendine has bir hayran kitlesi oluşturmasını da bildi.

Maç sonrası röportajlarında ise Simone Lim, rakibine ve ailesine teşekkür etmeyi ihmal etmedi. O anlar birçok izleyici tarafından alkışlarla karşılaşırken, küçük çocukların ruhlarının temizliği bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Son maçı ve maç sonrasındaki anları ise hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

YORUMLAR