Bir Gazeteci, AB Savunma Bakanlığı Zoom Toplantısına Sızdı!

Hollandalı gazeteci, AB Savunma Bakanlığı Zoom toplantısına sızdı. Peki, gazeteci AB Savunma Bakanlığı Zoom toplantısına nasıl katıldı? İşte tüm detaylar!

Hollandalı gazeteci, AB Savunma Bakanlığı Zoom toplantısına sızdı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen video konferansa katılan gazeteci, yaşadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Gazeteci AB Savunma Bakanlığı Zoom Toplantısına Nasıl Katıldı?

27 Avrupa Birliği üyesi ülkenin savunma bakanları dün popüler video konferans hizmeti Zoom üzerinden gizli toplantı gerçekleştirdi. Toplantı esnasında savunma bakanlarını oldukça şaşırtan bir olay meydana geldi. Hollanda’da yayın yapan RTL Nieuws isimli bir kanalda çalışan bir gazeteci, AB Savunma Bakanlığı Zoom toplantısına katıldı. Söz konusu görüntüler sosyal medya platformunda gündem oldu.

Daniel Verlaan isimli gazeteci, Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld tarafından paylaşılan toplantı görselini gördü. Verlaan, Bakan Bijleveld’ın bilgisayar ekranındaki yansımadan toplantıya erişim sağlamak için gerekli olan 6 haneli güvenlik kodunu gördü. Daniel Verlaan, bunun üzerine Zoom hizmeti üzerinden güvenlik kodunu girerek savunma bakanları tarafından gerçekleştirilen video konferansa kolay bir şekilde katıldı.

Toplantı esnasında gazetecinin bir anda toplantıya katılması, bakanları oldukça şaşırttı. Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Daniel Verlaan isimli Hollandalı muhabire “Sen kimsin” şeklinde bir soru sordu. Bu esnada diğer bakanlar “Toplantımıza dışarıdan müdahale var” uyarısında bulundu. Muhabir ise “Merhaba, toplantınızı böldüğüm için özür dilerim. Hemen aranızdan ayrılacağım” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Borrel, muhabire “Nasilsin? Şu anda gizli bir toplantıda olduğunun farkında mısın” şeklinde sorular sormaya devam etti. Diğer bakanlar ise bu konuşma esnasında kahkaha atmaya başladı. Borrel’a teşekkür eden muhabir, gizli toplantıdan ayrıldı. Muhabir, toplantıdan ayrıldıktan sonra yaşadıklarını Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Savunma Bakanı Bijleveld’ın bilgisayar ekranındaki yansımadan Zoom toplantısına katılabilmek için gerekli olan güvenlik kodunu gördüğünü belirten Daniel Verlaan, birkaç denemenin ardından kolay bir şekilde toplantıya katıldığını söyledi. Gazeteci tarafından yapılan bu açıklamanın hemen ardından Bijleveld, söz konusu tweette yer alan fotoğrafı sildi. Gizli toplantı ise güvenlik nedeni ile iptal edildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, konu ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Bütün bakanlarını uyaran Hollanda Başbakanı Rutte, yaptığı açıklamada, “Bu olay bize Twitter paylaşımlarımız konusunda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini anımsatmalı” ifadelerini kullandı. Bir AB yetklisi ise Agence France-Presse’e (AFP) yaptığı açıklamada, “Olay esnasında duyulan kahkahalara kanmamalıyız, bu çok ciddi bir güvenlik sorunu” ifadelerine yer verdi.

Zoom Toplantı Durdurma Özelliği Kazanıyor!
İNTERNET

Zoom Toplantı Durdurma Özelliği Kazanıyor!

Şirketin bir blog yazısında yapmış olduğu açıklamaya göre video konferans uygulamasındaki toplantılar artık geçici olarak durdurulabilecek ve böylece toplantının kurucusu rahatsız edici kişileri toplantıdan atabilecek.

YORUMLAR