Acer Açıkladı: Chrome OS Windows 8'den Daha Başarılı

Acer'ın başkanı gerçekleştirdiği açıklamada Chrome OS işletim sisteminin Windows 8'den çok daha başarılı olduğunu açıkladı.

Acer Açıkladı: Chrome OS Windows 8'den Daha Başarılı

Acer son iki yıldır karşılaştığı zararlardan dolayı gelirlerini ve satışlarını arttırma çabası içerisindeydi. Microsoft Windows 8’e umutlarını bağlayan şirket yeni Windows’un satışlarının beklenenin altında kalması ve dizüstü piyasasına hareketlilik getirememesi durumundan da pek memnun kalmadı. Windows 8 dizüstülerin yanında Chrome OS işletim sistemli cihazların da üretimini gerçekleştiren şirket anlaşılan o ki notebook pazarında Chrome OS’un satış başarısından oldukça memnun.

Şu anda dizüstü satışlarının yüzde 5 ila 10’unu Chrome OS işletim sistemli cihazlarla gerçekleştiren şirketin başkanı Jim Wong verdiği bir röportajda durumdan şu şekilde bahsetti: “Windows 8 çıktıktan sonra pazarda bir büyüme meydana gelmedi ve bu bir ürünün başarılı olup olmadığının ölçülmesi için temel yollardan bir tanesi.”

Chrome OS Windows 8’e ciddi bir rakip olarak ortaya çıkmış durumda zira açık lisanslı olduğu için şirketlerin cihazları çok daha ucuz bir şekilde piyasaya sürmesine olanak veriyor. Ayrıca Microsoft’un aksine işletim sistemini pazarlamak için pek de efor sarfetmeyen Google’ın Chrome OS’u buna rağmen ciddi bir talep görüyor ve bu da Chrome OS’un geleceğinin çok daha parlak olduğunun işaretlerinden bir tanesi.

BlackBerry Z10 Özellikleri hakkında her şey açıklandı

YORUMLAR