Acılı Bir Baba Facebook, Twitter ve Google’a Karşı Savaş Başlattı

Paris’te yaşlanan terör saldırısında öldürülen kurbanlardan birinin babası sosyal medya devlerine karşı hukuki bir savaş başlattı.

Acılı Bir Baba Facebook, Twitter ve Google’a Karşı Savaş Başlattı

Geçtiğimiz Kasım ayında Paris’te yaşlanan terör saldırısında öldürülen kurbanlardan bir kadının babası Facebook, Google ve Twitter gibi sosyal medya devlerine karşı hukuki bir savaş başlattı.

13 Kasım 2015 tarihinde Paris’in birinci, onuncu ve on birinci bölgeleriyle birlikte Fransa Stadyumu'nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı terör saldırılar sonrasında sosyal medyaya tepkiler artmıştı. Bu saldırıdan sonra IŞİD gibi terörist grupların sosyal medyayı rahatça kullanarak planlar yapabiliyor olmaları kullanıcıları ayağa kaldırmıştı. Ancak değişen bir şey olmamıştı. Terörist gruplar hala sosyal medyayı iletişim platformu olarak kullanamaya devam edebiliyorlar.

Paris saldırısında kızını kaybeden Reynaldo Gonzalez ise bu duruma bir son verilmesi için sosyal medya devlerinin karşısına çıktı. Gonzales sosyal medyada terörist grupların rahatça at koşturmasından şikayet ederek toplumsal güvenliğin sağlanması için sosyal medya hizmetlerinin kontrol altında tutulması gerektiğini söyleyen Gonzales sosyal medya kuruluşlarının terör saldırılarından sonra hizmetler vermesinin bir manası olmadığını, ancak terör saldırısı düzenlenmeden önce platformlarının kullanımını engelleyebilmeleri gerektiğini savunuyor.

Kuzey Kaliforniya Bölgesi Mahkemesinde dava açan Gonzales’e bu konuda çok sayıda destek mesajı geliyor. 

Anonymous Savaş Açtığı IŞİD'e Acımadı

Anonymous'un IŞİD Trolleme Günü Başladı, İşte İlk Görüntüler

YORUMLAR