Android'in Yeni Belası Stagefright'a Çare Yok

Android telefonlara bir SMS ya da Messenger benzeri her hangi bir mesajla gelebilen malware Stagefright'a çare bulunamadı.

Android'in Yeni Belası Stagefright'a Çare Yok

 Cihazların sesini kesen Stagefright için ise henüz bir çare bulunamadı. Son iki gündür Android telefonları tehdit eden Stagefright, çok hızlı yayılıyor.

Stagefright, Türkçe meali ile “Sahne Korkusu” demek. Hani, sahneye çıktığında sesi kesilen sanatçıların yaşadığı fobinin ta kendisi. Çünkü Stagefright telefona bulaştığında cihazların sesini kesiyor ve telefonları medya özellikleri bloke olarak kullanılmaz hale geliyorlar.

İki gündür Android camiasının canını sıkan Stagefight hakkında Dikkat: Yeni Android Tehdidi Telefonunuzu Sonsuza Kadar Susturabiliyor haberimizi henüz yayınlamışken, bu kötücül yazılımın henüz bir çaresi olmadığı haberi de geldi.

Stagefright, bir Messenger mesajı ya da bir SMS ile gelebiliyor. Nasıl işlediğini Bubi Tuzaklı Bir Mesajla 950 Milyon Android Telefon Hacklenebiliyor yazımızda bulabilirsiniz. Micro Trend tarafından saptanan Stagefright Android’e MKV formatında bulaşıyor. Akıllı telefonların tüm ses sistemlerini etkiliyor ve telefon derin bir sessizliğe bürünüyor. Stagefright bununla da kalmıyor. Arka planda çalışmaya devam ederek tüm kontak bilgilerinize kendini göndermeye devam ediyor.

Telefonlara bulaşması çok kolay olan bu uygulamanın henüz açıklanmış, elle tutulur, kullanılabilir bir çaresi bulunmuyor. Tek yapmanız gereken MKV uzantılı dosyalardan mümkün olduğunca uzak durmak.

Android En Çok Virüs Saldırısına Uğrayan Mobil İşletim Sistemi

USB Belleklerde Klasörleri Gizleyen Virüs Nasıl Temizlenir?

Android Telefonların Güvenliği Comodo Savungan'a Emanet

YORUMLAR