Bakan Soylu Duyurdu: AFAD Uygulaması Geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD uygulamasını duyurdu. Yeni uygulama ile birlikte özellikle deprem esnasında telefonların kilitlenmesi sorunu çözülecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afet anında tüm GSM operatörlerine bağlanacak şekilde internet hattı üzerinden görüşme yapabilabilmesine olanak sağlayan AFAD uygulaması geleceğini açıkladı. Bakan Soylu tarafından AFAD olarak isimlendirilen uygulama ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

AFAD Uygulaması Nedir, Ne Zaman Çıkacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD İl Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Kurulu 2020 yılı 2. Toplantısı’na katıldı ve oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, “Depremden hemen sonra özel arabanıza atlayıp sokak çıkmak ya da GSM hatlarından eşinizi dostunuzu aramak başkasının hayatını tehlikeye atmaktır. İlk 6 saatte yardım ekiplerinin, itfaiyenin, güvenlik ekiplerinin olay yerine ulaşmaması afetten daha büyük afettir. İlk 6 saatte karmaşa yaşamazsak gerisini yönetebilme kabiliyetine sahibiz. Ama ilk 6 saatte o yolları afet ekiplerine bırakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, “Arkadaşlarımız bakanlığımızda çok güzel bir yazılımın altına imza attılar. Aynı zamanda konuşma-haberleşme yazılımı. Kodları bize ait. Türkiye’de şu anda kodları bize ait bir yazılım yok. Kodlarının bize ait olduğu aynı zamanda çok güçlü kripto sistemiyle koruma altında. Bu kapasiteyi gerçekleştiren arkadaşlarımızdan bir talepte daha bulundum. Bakanlığımızın örnekleri var. KADES uygulamamız var. Şu anda 1 milyon 250 bin kullanıcısı var. 60 bin ihbar var. Yüzde 50’si gerçek ihbarlar” dedi.

AFAD olarak isimlendirilen uygulama hakkında önemli bilgiler paylaşan Bakan Soylu, “GSM operatörleriyle görüştük. Özellikle deprem anında telefonların kilitlenmesi hem bizim bu konularda acil destek ünitelerinin olaya müdahale etmesi açısından büyük bir sorun yaşatıyor. Sadece ismi AFAD olan bir uygulama yapma konusunda değerlendirme ortaya koyduk. Aslında bunu GSM operatörlerinden istemiştik. Onlarla da konuştuk. Bizim bunu yapabileceğimizi gördük” şeklinde konuştu ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

“KADES’i, UYUMA’yı da bakanlık bünyesinde yaptık. AFAD uygulamasını da kendimiz yapacağız. Birincisi şu bu dönem içinde, tüm GSM operatörlerine bağlanabilecek şekilde internet hatları üzerinden görüşme yapabilecek, mesaj atılabilecek, görüntü kaydedip atılabilecek ve bunlarla birlikte başka bir şey daha olacak. En önemli meselelerden birisi depremin 6 saatinde kişinin kendi toplanma alanına gitmesi. Burada başka bir şey daha yapacağız.”

“Bu AFAD uygulamasını kişiselleştireceğiz. Evinden toplanma alanına nasıl gideceğini haritalandıracak ve onu yürütecek. Depremden önce ve sonra yapmamız gerekenleri de bu uygulama o kişiselleştirme içinde anlatacak. Dünyada tek olacağına inandığım uygulamayı arkadaşlar 6 ay içinde gerçekleştirecek. Burada temel amaç can ve mal kayıplarını en az seviyeye indirebilmek."

Doğal Afet Anında Faydalı Olabilecek Uygulamalar
YAZILIM

Doğal Afet Anında Faydalı Olabilecek Uygulamalar

Deprem benzeri doğal afetler sırasında birileri ile iletişim kurmak sandığınızdan çok daha zor olabilir ve bu gibi durumlara karşı önceden hazırlık yapmanızda fayda var.

YORUMLAR