Ağustos 2013 Android Kullanım İstatistikleri

Android işletim sistemi için hazırlanan Ağustos 2013 kullanım istatistikleri Jelly Bean'in liderliğini gösteriyor.

Ağustos 2013 Android Kullanım İstatistikleri

Android işletim sistemi mobil cihazlardaki liderliğini sürdürürken toplamda 1 milyardan fazla cihazın şimdiye dek aktifleştirilmiş olması hem Google'ın hem de Android cihaz üreticilerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tabii ki Android gelişimini sürdürürken sürümleri arasındaki kullanım oranları da her ay değişiklik gösteriyor. Bu sefer karşımıza Ağustos 2013 için Android kullanımları çıktı.

Bu ay dikkat çekenler arasında Android 2.2'den önceki sürümlerin listede yer almaması mevcut. Zira Google Play Store uygulamasını kullanamayan daha önceki Donut ve Eclair sürümlerinin dikkate değer bir kullanıcısı kalmadı ve sadece yüzde 1'lik bir orana sahip.

Diğer bir dikkat çeken konu ise Jelly Bean sürümlerinin toplamda yüzde 45.1 kullanıma erişmesi ve Android cihazların yarısında bulunması. Geçtiğimiz aya göre yüzde 5 büyüme anlamına gelen bu durum tüm Android telefon ve tabletlerin yavaş yavaş en son sürüme doğru ilerlediğini gösteriyor. Ice Cream Sandwich versiyonu da düşüş göstererek yüzde 21.7'ye gerilemiş halde.

Google'ın ortadan kaldırmak istediği Gingerbread sürümü de yüzde 3'lük bir düşüş ile yüzde 30.7'ye gerilemiş. Eski Android sürümlerinin geliştiriciler için de sıkıntılar yarattığını dikkate alırsanız verilerin oldukça olumlu olduğunu görebilirsiniz. Önümüzdeki aylarda Android 4.4 KitKat sürümünü de listede göreceğimizi umuyorum.

İşte Yahoo'nun yeni logosu

YORUMLAR