Ağustos Ayında En Çok İlan Verilen Otomobiller Belli Oldu

Sahibinden, ağustos ayında en çok ilan verilen otomobilleri açıkladı. Peki, ağustos ayında en çok ilan verilen araba modelleri neler? İşte detaylar!

Otomobil, gayrimenkul gibi birçok kategorinin yer aldığı Sahibinden, ağustos ayında en çok ilan verilen otomobilleri açıkladı. Sahibinden.com tarafından paylaşılan rapora göre ağustos ayında en çok araba ilanı verildi. Araba ilanlarında ise sırasıyla Minivan & Panelvan, Arazi, SUV & Pick-up, Motosiklet ve Ticari Araçlar ilanları yer aldı. Peki, ağustos ayında en çok ilan verilen araba modelleri neler?

Ağustos Ayında En Çok İlan Verilen Otomobiller Neler?

Ağustos ayında en çok ilan verilen otomobil markaları Renault, Volkswagen, Opel, Ford ve Fiat yer aldı. Ağustos ayında en çok ilan verilen modeller listesinin ilk sırasında %4.5 oran ile Opel Astra yer alırken listenin ikinci sırasında ise %4.4 oran ile Renault Clio bulunuyor. Listenin üçüncü sırasında %4.2 oran ile Volkswagen Passat bulunurken dördüncü sırada ise %4.1 oran ile Ford Focus yer alıyor. Listenin beşinci sırasında ise %3.8 oran ile Reanult Megane'ın yer aldığı açıklandı.

Sahibinden.com tarafından paylaşılan verilere göre ağustos ayında en fazla beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renge sahip otomobiller ilan verildi. En çok ilan verilen yakıt türü dizel olduğu belirtilirken en fazla ilan verilen model yılının ise %8,2 oran ile 2015 olduğu açıklandı. En fazla ilan verilen model yılı listesinin ikinci sırasında 2016, üçüncü sırasında ise 2012 yer alıyor.

Ağustos ayında motor hacmi 1301 - 1600 cm3 aralığına sahip olan araba modellerinin ön planda olduğu belirtildi. En çok ilanı verilen Arazi, SUV & Pick-up markasının ise Nissan olduğu açıklandı. Tüm ilanlar arasında araçların %20’lik bir kısmı 100 – 150 bin kilometre aralığında yer aldığı ifade edildi.

Paylaşılan rapora göre en çok görüntülenen araba markaları listesinin ilk sırasında %12,3 oran ile Volkswagen yer alırken ikinci sırada %11.7 oran ile Renault bulunuyor. Listenin üçüncü sırasında %8.4 oran ile BMW markası bulunurken listenin dördüncü sırasında %7.1 oran ile Opel yer almayı başardı. Listenin beşinci sırasında ise %6.9 oran ile Ford bulunuyor.

Otomotive ÖTV Zammı Geldi! İşte Yeni ÖTV Oranları
Otomobil

Otomotive ÖTV Zammı Geldi! İşte Yeni ÖTV Oranları

Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte otomobil ithalatının azaltılması ve yerli üreticinin desteklenmesi için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında birtakım değişiklik yapıldı.

Sahibinden.com’un Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, ağustos ayı otomobil verileri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi döneminde sosyal mesafe kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte insanlar yalnız seyahat edebilmek için otomobil satın almaya yöneldi. Aynı zamanda Haziran ayı ile birlikte kamu bankalarının araç alıcılarını desteklemek için hayata geçirdiği kredi destek paketleri, pandemi döneminde biriken talebin canlanması ve her sene olduğu gibi yaz aylarındaki mevsimsel etki ile birlikte otomobil sektörü hareketlendi. Haziran-Temmuz ve Ağustos ayları ikinci el araç ticaretinin çok yoğun yaşandığı bir dönem oldu. Bu hareketliliğin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz."

YORUMLAR