Akbank Kullanıcı Bilgileri Dark Web'de Satışa Çıkarıldı!

Akbank kullanıcı bilgileri dark web'e düştü mü? Müşteri verilerinin çeşitli forumlarda satışa çıkarıldığı iddia edildi.

Akbank kullanıcı bilgileri dark web'e düştü iddiası sosyal medyada büyük ses getirdi. Twitter üzerinden paylaşılan çeşitli tweet'lerde Akbank müşteri hesap bilgilerinin forumlarda satıldığı belirtildi. Akbank'tan konuyla iligli bir açıklama gelmese de, bankacılık hizmetinin açıldığını belirtelim.

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan Akbank, geçtiğimiz günlerde bu yana siber güvenlik konusunda bazı sorunlarla karşı karşıya. Şirketin ana bilgisayarında yaşadığı sorunlar yüzünden birkaç günlük kesintiler yaşanmıştı. Bu problemler, neredeyse iki gün boyunca Akbank mobil, internet, ATM ve kredi kartlarıyla ilgili tüm işlemlerin durmasına yol açmıştı.

Akbank Erişim Sorunu Düzeltildi
TEKNOLOJİ

Akbank Erişim Sorunu Düzeltildi

Birkaç gündür sürmekte olan çeşitli problemler nedeni ile bankacılık işlemleri sekteye uğrayan Akbank, erişim sorunu hakkında basın açıklaması yaptı.

Akbank kullanıcı bilgileri dark web'e düştü mü?

Akbank'ın yaşadığı bu sistemsel arıza ise birkaç gündür sosyal medyanın gündeminde. Pek çok kullanıcı şirketin hacklendiğini ve hatta saldırının Anonymous'la bağlandığını olduğunu bile iddia etmişti. Fakat Akbank sosyal medya hesaplarından verdiği demeçte yaşanan problemin, ana bilgisayar kaynaklı olduğu dile getirmişti.

Bugün ortaya çıkan bazı iddialar ise Akbank kullanıcı bilgilerinin dark web başta olmak üzere çeşitli forumlarda satışa çıkarıldığını söylüyor. Hem Ekşi Sözlük'te hem de Twitter'da tartışma konusu haline gelen bu iddialar, Akbank müşteri verilerinin 5000 dolardan satışa çıkarıldığı ifade ediyor.

Akbank'ın dark web satış iddiaları ile ilgili henüz bir yalanlama paylaşmadığını hatırlatmak gerekiyor. Bazı kullanıcılar bu durumun sahte olduğunu düşünse de bazı banka müşterilerinin tedirginliği hala devam ediyor. Ayrıca Akbank daha önce siber saldırı iddiası hakkında şu ifadelere yer vermişti:

"Bugün bankamız sisteminde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

06.07.2021 tarihinde başlayan ve bankamız ana bilgisayarlarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler, ilgili birimlerimiz ve  teknoloji iş ortaklarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde giderilmiştir.  Şu an hizmetlerimiz tüm kanallarımızda devam etmektedir.

Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere akbank.com'dan ulaşabilirler."

06 Temmuz 2021 tarihinden bu yana süren çeşitli teknik sorunlardan ötürü bankacılık işlemlerine erişemeyen kullanıcılar, yaklaşık üç gün süren problemin ardından hizmete tekrar erişmeye başladı. Sorunun yaşandığı sırada "Müşteri Vefat Etmiştir." gibi hatalarla karşılaşan Akbank müşterileri, bankanın siber saldırıya uğrayıp uğramadığı konusunda çeşitli endişelere sahipti.

Güncelleme: Akbank'tan dark web iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Akbank'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda bu iddianın doğruyu yansıtmadığı ve kullanıcı bilgilerinin güvende olduğu dile getirildi.

YORUMLAR