Akıllı Saatiniz Virüsten Korunmanıza Yardımcı Olacak

Son zamanlarda hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı saatlerle temas izleme oldukça yakın bir zamanda mümkün hale gelebilir.

Akıllı Saatlerle Temas İzleme Mümkün Hale Gelecek! -1

Bildiğiniz üzere yeni tip koronavirüs ile mücadelenin en önemli noktalarından birisi, virüsle enfekte olmuş kişilerin kimlerle temas ettiğini bilmekten geçiyor. Bu noktada Maruz Kalma Bildirim Sistemleri kulllanıcıların tanı konmuş birisi ile yakınlaştığı durumlarda uyarı vererek haberdar edilmesini sağlıyor. Nitekim yeni geliştirmelerle birlikte akıllı saatlerle temas izleme dönemi başlayabilir.

Akıllı Saatler İnsanları Uyaracak!

Görmemiz gereken temel gerçeklerden birisi şu ki, herkes akıllı telefon kullanmıyor. Bu kişilerin temas izleme noktasında akıllı saatlerden faydalanabilmesi önümüzdeki birkaç ayda mümkün hale gelebilir. Bluetooth SIG Ceo'su Mark Powell yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Topluluğumuzun Covid-19 salgınını kontrol altına almada Bluetooth teknolojisinden yararlanmanın yenilikçi yollarını araması inanılmaz derecede ilham verici."

Apple Watch 5 vs Samsung Galaxy Watch 3 Kıyaslaması -3

Bu sayede kullanıcılar temas izleme özelliklerinden faydalanabilmek için akıllı saatlerden yardım alabilecek. Şu an geliştirilmekte olan bu özelliğin önümüzdeki birkaç ay içerisinde hazır olması bekleniyor. Öte taraftan bunun akıllı saatlerde kullanıma sunulması daha geç bir takvime ertelenebilir.

Covid-19: Dünya Salgınla Savaşta Başarılı Oluyor mu?
TEKNOLOJİ

Covid-19: Dünya Salgınla Savaşta Başarılı Oluyor mu?

Ocak ayının son günlerine döndüğümüzde yaklaşık 10,000 vaka ve yaklaşık 200 ölüm vardı. Bu ölümlerin hiçbiri Çin'in dışında değildi.

Peki siz yapılan bu açıklamalar ve geliştirilen bu teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce akıllı saatler, temas izleme noktasındaki başarıyı artırmada yardımcı olabilir mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR