Akıllı Telefon Kullanmak Beynimizi Değiştirdi

Dokunmatik ekranlı akıllı telefonları kullanmak için beynimiz ve parmaklarımız arasında yeni motor refleksler oluşuyor.

Akıllı Telefon Kullanmak Beynimizi Değiştirdi

Bisiklete binmenin hiç unutulmadığı gibi akıllı telefon kullanmak da asla unutulmayacak. Beynin motor refleksleri anında öğrenerek, bunu kalıcı olarak kodlaması sayesinde yıllarca akıllı telefonlardan uzak kalsak da, elimize aldığımız anda bıraktığımız yerdeen devam edebileceğiz.

Current Biology dergisinin yaptığı açıklamaya göre beynimiz ve parmaklarımız arasında akıllı telefon kullanmaktan dolayı yepyeni bir iletişim ve öğrenim kanalı açıldı. Bu kanal sayesinde tıpkı bisiklette dengede durmayı bir kere öğrenip hiç unutmadığımız gibi bir durum oluştu.

Parmaklarımız ve beynimiz dokunmatik ekranlar için yeni motor refleksler geliştirdi ve bunlar asla unutulmuyor.  Araştırma günlük hayatın insan alışkanlıkları motor refleksler açısından da etkilediğini ortaya koyuyor. Günlük yaşamda rutin olarak yapılan hareketleri kodlayan beyin, bu rutine uygun refleksleri organlarımıza kodluyor.

Bir yıl kadar her gün akıllı telefon kullanmış bir kullanıcının, telefon ekranı üzerinde yaptığı hareketler ve uygulama bilinci kalıcı oluyor. Özellikle her iki elimizdeki baş, işaret ve orta parmakların telefon kullanımında en önemli aracımız olduğunu algılayan beynimiz, bu parmaklar için ayrı bir refleks kodu üretiyor.

Ucuz Arabalara da Dokunmatik Ekran Teknolojisi Geliyor

Dokunmatik Ekranlarınızı Korumak İçin Öneriler

YORUMLAR