Akıllı Telefon Satışları 2013'te Yüzde 30 Artacak

Akıllı telefon satışlarında 2013'te de büyük artış yaşanması bekleniyor ve bu trend en az bir kaç yıl daha devam edecek.

Akıllı Telefon Satışları 2013'te Yüzde 30 Artacak

Akıllı telefon satışlarında yaşanan artışların pek duracak gibi görünmemesi hem küçük hem de büyük üreticilerin iştahını kabartmaya devam ediyor. Giderek daha fazla kişi tarafından tercih edilen akıllı telefonlar üzerinde International Data Corporation'ın gerçekleştirdiği son araştırmalar 2013 yılında toplam büyüme oranının yüzde 32.7 olarak gerçekleşmesini öngörüyor.

Geçtiğimiz sene 722 milyon akıllı telefon satılmıştı ancak bu sene toplamda 958 milyon satışın olacağı tahmin ediliyor ve bu yüksek satış adetlerinin temelinde akıllı telefonların artık bir lüks malzeme değil ihtiyaç olarak görülmesi yer alıyor. Android işletim sistemi ile birlikte akıllı telefon piyasasındaki fiyatların da aşağı yönlü seyretmesi tabii ki cihazların tüm topluma yayılabilmesinin öncülerinden.

2013'ten başlayarak akıllı telefonların toplam cep telefonları içerisindeki kullanım payının yüzde 50'den fazla olmasının beklenmesi de klasik telefonların yakın zamanda piyasadan tamamen kalkabileceğini gösteriyor. En azından önümüzdeki bir kaç yıl boyunca akıllı telefonların gündemden düşmeyeceğini tahmin etmek pek de zor değil.

Google popülerliğini korumaya devam ediyor

YORUMLAR