Akıllı Telefonlar Yüzde 58 Zamlandı

Dolar son zamanların en büyük değerine ulaştı ve bunun sonucunda akıllı telefonlara büyük zamlar yapıldı.

Akıllı Telefonlar Yüzde 58 Zamlandı

Doların durdurulamaz yükselişi Türk Lirası'nın değer kaybetmesine neden oldu ve bu durum en çok akıllı telefonları , dolaysıyla tüm elektronik cihazları etkiledi.

Son zamanlarda sürekli olarak artış gösteren dolar, hafta içinde en yüksek değerine ulaştı. Bu yükseliş en çok elektronik cihazları etkiledi ve bu yükselişin sonucu olarak elektronik ürünlere büyük zamlar yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan verilere göre elektronik ürünlere gelen zam enflasyonun çok üzerinde. Akıllı telefonlara yapılan zam oranı ise yüzde 58 olarak belirtiliyor.

Geçtiğimiz 2014 Aralık ayında orta sınıf bir akıllı telefonun ortalama fiyatı 838 TL civarındayken bu rakam 2015 Aralık ayında 1.325 TL'ye kadar çıktı. Doların halen daha yükselmesi ise akıllı telefonların cep yakmasına neden oluyor. Dolar son verilere göre, 3.06 TL'ye kadar çıktı ve geçtiğimiz 2015 yılı Ocak ayına oranla yüzde 30'a varan artış gösterdi.

Akıllı telefonlardan sonra en çok zam alan bir diğer ürünler televizyonlar oldu. Yine TÜİK verilerine göre 2014 Aralık ayında ortalama 1060 TL olan bir televizyonun fiyatı geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 48 artış göstererek 1560 TL'ye kadar yükseldi. Zam yapılan cihazlar arasında masa ve dizüstü bilgisayarlar da yer alıyor. 2014 Aralık ayında 1.784 TL olan bir bilgisayarın fiyatı 2015 Aralık ayı itibariyle 2,091 TL'ye kadar çıktı. Bu zamların nedeni ise Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmesi olarak gösterildi.

Cep Telefonları Da Yüzde 33 ÖTV Zammından Nasibini Aldı!

İnternet Son Derece Mutsuz Bir Nesil Yetiştiriyor Olabilir mi?

YORUMLAR