Akıllı Telefonlarda Safir Ekran Dönemi Yaklaşıyor

Gorilla Glass'ın ardından çok daha dayanıklı ve sağlam safir cam kullanan ekranların da akıllı telefonlarda kullanılması bekleniyor.

Akıllı Telefonlarda Safir Ekran Dönemi Yaklaşıyor

Gorilla Glass ve benzer ekran koruma teknolojilerinin akıllı telefon ve tabletlerde kırılma, çizilme ve diğer dış koşullara karşı başarılı bir koruma sağladıklarını biliyoruz. Geçmişte telefonların ekranlarında meydana gelen bu hasarlar büyük bir sorun iken artık kullanıcılar düşme, sürtme, çizilme gibi diğer etkenlerden eskisi kadar korkmuyorlar.

Ancak Gorilla Glass 3'ün bile çok yüksek koruma sağlayacağını bilmemize rağmen hasar dayanıklılığının daha da iyi hale gelmesi için klasik çözümlerin dışında "safir" kullanılarak ekranlar üretilmesi de artık düşünülenler arasında.

Safir şu anda askeri araçlarda transparan kurşun geçirmez cam olarak kullanılıyor. Yani akıllı telefonlara geçiş yaptığında inanılmaz bir koruma etkisi sunacağı kesin. Telefonların ekranlarını 3 kat daha sert ve çizilmelere karşı 3 kat daha dayanıklı yapabilme yeteneği olan safirin maalesef üretim maliyetleri Gorilla Glass'a göre 10 kat daha pahalı ve 30 dolar seviyelerinde.

Beklenen diğer bir çözüm ise Gorilla Glass gibi ekran teknolojilerinin ince bir safir kaplama ile harmanlanması yöntemiyle daha ucuz ancak sağlam bir sonuç elde edilmesi. Safir şu anda iPhone 5 kullanıcılarının kameralarının önünde yer alan malzeme olarak Apple tarafından kullanıma sokulmuş durumda. Bunun ekranlara yansımasını ise ne zaman göreceğimiz konusunda net bilgiler yok.

Apple Samsung'dan ekran almayı durduruyor

YORUMLAR