Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmak İçin 2 Saniye Ayırmanız Yeterli

Sosyal medya platformu Facebook pil ömrünü yüzde 20 azaltıyor. Nasıl mı? Detaylar haberimizde...

Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmak İçin 2 Saniye Ayırmanız Yeterli

Dünya genelinde akıllı telefon kullanıcılarına "silmeye kıyamayacağınız bir uygulama söyleyin" dersek eminim çoğunluğun cevabı Facebook olacaktır. Tüm istatistikleri derlemeye kalkışsak dahi en çok vakit geçirdiğimiz uygulamalar arasında yine ilk sırada Facebook yer alacaktır. Hal böyle olunca sorunları görmezden gelmek kaçınılmaz oluyor. Ülkemizde de akıllı telefon kullanıcılarının vazgeçilmezi olan sosyal medya platformunun özellikle Android cihazlarda çeşitli performans sorunları yarattığını biliyoruz. Peki Facebook'u cihazınızdan kaldırırsanız pil ömrünü yüzde 20'ye kadar artıracağınızı söylesek, fikriniz değişir mi? 

Facebook uygulamasını uzun süre kullandığınızda farketmişsinizdir, pil yüzdesi su gibi akar ve birkaç saatlik kullanımda bile yeniden şarj etmek gerekir. Üstelik uygulamanın bu tüketme eğiliminin performans üzerinde de olumsuz etkileri var. Eğer bu haberi okuyorsanız durumdan haberiniz olduğunu biliyorum. Ama bunu test etmek hiç aklınıza geldi mi?

Geçtiğimiz günlerde bir Reddit kullanıcısı kendi çapında gerçekleştirdiği bir test paylaştı. LG G4 kullanarak gerçekleştirdiği testte Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarını kaldırdığı zaman diğer uygulamaların daha hızlı çalıştığını ve pil ömrüne yüzde 15'lik bir katkı yaptığını gördü. The Guardian'dan Samuel Gibbs ise Huawei Nexus 6P cihazında gerçekleştirdiği bir hafta süren testte yüzde 20 kadar daha uzun pil ömrüne sahip olduğunu farketti. 

Açıkça ifade etmek gerekirse, Android cihazınızda performans sorunu yaşadığınız taktirde Facebook'u kaldırmanız öneriliyor. Kaynak kullanımında uygulama ne zaman düzelir (ya da düzeltilir) bilmiyoruz ama gözle görülür bir iyileşme olacağını göreceksiniz. Ayrıca, mobil tarayıcınızdan Facebook'u kullanmakta iyi bir fikir olabilir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Facebook'ta Her Gün 100 Milyon Saat Video İzleniyor

YORUMLAR