Aklınıza Sadece Bir Sahnesi Gelen Filmleri de Artık Bulabileceksiniz

Yıllardır aradığınız o filmi artık bulmanız çok kolay.

Aklınıza Sadece Bir Sahnesi Gelen Filmleri de Artık Bulabileceksiniz

Televizyon ya da başka bir yerde küçük bir kısmını gördüğünüz; ancak ismini bir türlü hatırlayamadığınız filmler için geliştirilen Valossa, "hani bir film vardı, ismi neydi?" sorularını kökten bitirmeye geliyor.

Finlandiya'da yer alan Oulu Üniversitesi'nde çalışan bir grup yazılımcı, Valossa ismini verdikleri bir arama motoru geliştirdiler. Bu motor, hafızasına yüklenen bütün filmleri sahne sahne tarıyor ve o sahnelerde yer alan bütün objeleri ve olayları tanımlıyor. Böylece siz herhangi bir filmde yer alan bir oyuncuyu, tabloyu ya da mekanı arama motoruna girerek, adını hatırlayamadığınız filmi hemen karşınıza getirmeyi başarıyor.

Şimdiden 650 bin dolarlık yatırım da almayı başaran bu proje, günbegün hafızasındaki film sayısını arttırmaya devam ediyor ve en nihayetinde ise yayınlanmış bütün filmleri taramayı amaçlıyor. Halihazırda 45 bin filmi tarayan arama motoru, ayrıca filmlere dair ayrınıları da merak edenlere sunmayı başarıyor. Filmlerde yer alan oyuncular, küçük tanıtımlar vb. bilgilerin de yer aldığı internet sitesine What is my movie adresinden ulaşmanız da mümkün.

Gerçek Oyuncularla Çekilecek Minecraft Filmi Geç de Olsa Geliyor

Warcraft Filmi Tüm Zamanların En Başarılı Oyun Filmi Oldu!

Watch Dogs Filmi Çekiliyor!

YORUMLAR