Aksungur İHA, Deprem Bölgesinde İlk Kez Kullanıldı

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Aksungur'un yeni teknolojisinin bir afet bölgesinde ilk kez kullanıldığını açıkladı. İşte detaylar!

Aksungur İHA, Deprem Bölgesinde İlk Kez Kullanıldı

Aksungur'un İHA teknolojisi geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası ilk kez kullanıldı. Aksungur'un İHA'larının sağladığı görüntüler hem anlık tespit sağlarken hem de telefon iletişimine olanak tanıyor.

10 ilde büyük yıkımlara yol açan depremin üstünden günler geçmesine rağmen hâlâ enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımların yanı sıra AFAD ve diğer kurtarma ekipleri koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Aksungur İHA'nın Kullanıldığı Görüntüler

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kullanılan Aksungur İHA'larına değinerek öneminden bahsetti. Operasyon bölgelerinde kesintisiz iletişimi sağlamak adına geliştirilen teknolojinin ilk kez kullanıldığını belirten İsmail Demir, anlık görüntü aktarmasının yanı sıra depremzedelere ve kurtarma ekiplerine iletişim hizmeti olanağı tanıdığını söyledi.

Arama kurtarma çalışmaları doğrultusunda AFAD, geçtiğimiz saatlerde Ekiplerimiz, Şanlıurfa’daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerinin diğer illere sevk edildiğini açıklamıştı.

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri
Yaşam

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen ilk deprem ve sonrasında yaşanan 7.

AFAD Açıkladı: 4 Gün Boyunca Toplamda 1.117 Deprem Meydana Geldi!
Yaşam

AFAD Açıkladı: 4 Gün Boyunca Toplamda 1.117 Deprem Meydana Geldi!

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerden ilki 7.7, ikincisi ise 7.6 büyüklüğündeydi. AFAD'ın açıkladığı son verilere göre depremde güncel olarak vefat sayısı 12.

YORUMLAR