Alzheimer'a Çare Bulunmuş Olabilir

Yeni keşfedilen bir genetik mutasyon, Alzheimer hastalığından korunmayı sağlıyor. Detaylar haberimizde!

Alzheimer'a Çare Bulunmuş Olabilir

Ortalama yaşam süresi her geçen gün artarken yaşlı insanların en büyük sorunlarından biri de Alzheimer. Bunama veya unutkanlık ile ilişkilendirilen Alzheimer, yıllar geçtikçe insan beyninin hafıza fonksiyonlarını kaybetmesine ve bilinç kaybına sebep oluyor. Ancak yeni keşfedilen bir mutasyon, Alzheimer'ın çözümü olabilir.

Bilim insanları, daha 40'lı yaşlarında Alzheimer semptomları göstermesi gerekirken 67 yaşına kadar Alzheimer'dan korunmayı başaran bir hastayı tespit etti. İlk verilere göre hastanın Alzheimer'dan korunması, bir mutasyon sayesinde gerçekleşti.

Alzheimer'a Çare Bulunmuş Olabilir

Alzheimer Tedavisi Mümkün Olabilir

Alzheimer, tedavisi mümkün olmayan hastalıklar arasında en çok bilinenlerden biri. Ancak yeni elde edilen bilgiler ışığında Alzheimer'ı yavaşlatmanın yanında aynı zamanda hastalıktan korunabilmek de mümkün olabilir. Kolombiyalı yaşlı bir adamda tespit edilen mutasyon, Alzheimer'dan 20 yıl boyunca ekstra korunma sağladı.

Oldukça nadir görülen ve ailevi Alzheimer olarak adlandırılan bir genetik mutasyona sahip olan Kolombiyalı, normalde 40 yaşında Alzheimer belirtisi göstermeliydi. Ancak bu nadir hastalığa ek olarak reelin adı verilen proteinin üretiminden sorumlu gende gerçekleşen mutasyon, hastanın Alzheimer'a yakalanmasını engelledi.

Gelecekte yapılacak genetik çalışmalarıyla birlikte ilgili genin değiştirilmesi sayesinde Alzheimer'a karşı bağışıklık kazandırılabileceği düşünülüyor.

Yapay Zeka %99 Doğrulukta Alzheimer Tespiti Yapabiliyor
Bilim

Yapay Zeka %99 Doğrulukta Alzheimer Tespiti Yapabiliyor

Yapay zeka ile Alzheimer tespiti yapmak mümkün olabilir. Yapay zeka algoritmalarının faydalı olduğunu kanıtlamanın en önemli yollarından biri, hastalıkları insanların yapabileceğinden çok daha hızlı teşhis etmesidir ve Alzheimer'ın potansiyel göstergelerini tespit etmede yüzde 100'e yakın doğruluğa ulaştı.

Kronik Stres Belirtileri Alzheimer'la İlişkili Olabilir
Bilim

Kronik Stres Belirtileri Alzheimer'la İlişkili Olabilir

Bilim insanlarına göre kronik stres belirtileri ile Alzheimer arasında güçlü bir bağ olabilir. Alzheimer hastalığı ile ilgili en büyük sorunların başında şu an hastalıkla ilgili tam olarak bilinmeyen çok fazla şeyin olması geliyor.

YORUMLAR