Aman Google Ne Oluyor Sana?

Google hizmetlerinde genel bir gerileme olması kullanıcıları rahatsız etmeye başladı.

Aman Google Ne Oluyor Sana?

Google cephesinden gelen haberler pek parlak değil. Android satışları düşüyor. Chrome gittikçe hantallaşan bir tarayıcı olmaya başladı. İnternet kullanıcıları Google’ın gittikçe irtifa kaybettiğini düşünüyorlar. 

Google hizmetlerinde bir gerileme dönemine girildiği düşünülüyor. Google YouTube üzerinde kontrolünü yavaş yavaş kaybediyor. Bu cümle Amerikan Techcrunch dergisinden bir makale başlığı. Kontrolünü kaybediliyor olmasının sebebi olarak, YouTube'dan sonra çıkan video paylaşım sitelerinin kalitesi ve içerik sınıflandırmasının YouTube'dan daha anlaşılır ve düzenli olması gösteriliyor. 

Chrome tarayıcısının gittikçe daha fazla RAM tüketmeye başlaması, bünyesinde bir çok 'bloatware' bulundurması da oldukça şikayet edilen konular arasında. Chrome oysa daha yeni güncellenmişti ancak bu güncellemeyle beklentiler karşılanamamış gibi görünüyor. 

Google+ cephesi bambaşka sıkıntılarla boğuşuyor. Bir senedir her hangi bir yeni servisi bünyesine katmayan Google+ gittikçe kan kaybediyor. Üstelik tek bir Google hesabı protokolünde hiç yoktan Google+’a da üye olmak birçok insana hiç de mantıklı gelmiyor. Aslında servislerin bir üyelik altında olmasına ses çıkarmayan kullanıcılar, sürekli 'git Google+ hesabını güncelle' mesajı almaktan oldukça sıkılmışlar gibi görünüyor. 

Öte yandan özen gösterilmeyen Google Groups tamamen ölmeye terk edildi ve yok olmaya yüz tutmuş durumda. Google Haber Arşivleri çalışmıyor. Gmail üzerinde Google Labs artık üretici ve yaratıcı değil eleştirileri yağıyor. 

Bu durumda insanın aklına şu soru geliyor. 'Google sana neler oluyor?'

Google'ın Çılgın Projeleri

 Google, Nexus 6 Yetiştiremiyor!

Google Dokümanlarına Canlılık Geldi

YORUMLAR