Amazon Çalışanları Kazara Hastanelik Oldu!

Amazon’un New Jersey eyaletindeki Robbinsville bölgesinde bulunan deposunda, yapay zekalı bir robotun bir ayı uzaklaştırma spreyini kazayla kırması sonucu çalışanlar hastanelik oldu.

Amazon Çalışanları Hastanelik Oldu

Son dönemlerde ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan ve sık sık gündeme gelen Amerikalı e-ticaret devi Amazon, bu defa farklı bir olayla gündeme geldi. Şirketin 24 çalışanı yapay zekalı bir robot nedeniyle kazara hastanelik oldu.

Amazon’un New Jersey eyaletindeki Robbinsville bölgesinde bulunan deposunda, dün yapay zekalı bir robot yanlışlıkla ayı uzaklaştırma spreyini kırdı. Kırılan spreyden çıkan gazdan etkilenen çalışanların 30’u olay yerinde tedavi altına alınırken, 24’ü de çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan çalışanlardan birini durumunun ağır olduğu iddia edildi ancak Amazon konuyla ilgili açıklamasında, "Bir spreyin kırılması sonucu oluşan gazdan etkilenen ve hastaneye kaldırılan çalışanlarımızın hepsinin 24 saat içinde taburcu edilmesi bekleniyor. Çalışanlarımızın güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldı." ifadelerine yer verdi.

E-ticaret devi Amazon dünyanın farklı bölgelerindeki yerleşkelerinde yüksek robot teknolojilerine sık sık yer veriyor. 2016 verilerine göre şirketin yüksek robot teknolojisini kullandığı 20 ürün ayrıştırma ve 125 sipariş hazırlama merkezi bulunuyor.

Amazon'dan 1.2 Milyon Dolar Çaldılar
İNTERNET

Amazon'dan 1.2 Milyon Dolar Çaldılar

Dünyanın en popüler alışveriş sitelerinden biri olan Amazon, ABD’li bir çift tarafından dolandırıldı. Amazon’un bozuk ürün politikasındaki açıktan yararlanan çift, şirketten 1.

Amazon Cloud Player Yayınlandı
YAZILIM

Amazon Cloud Player Yayınlandı

{mediaId=412255}Amazon.com PC için geliştirilen yeni bulut müzik oynatıcısı Amazon Cloud Player'ı duyurdu. Amazon kullanıcılarının daha önce satın aldıkları müzikleri anlık olarak kullanıcı hesaplarıyla eşleyerek dinlemelerine ve bilgisayarlarına indirmelerine olanak sağlayan program sayesinde kullanıcılar artık web tarayıcıları üzerinden Amazon.

Amazon Echo Show Tanıtıldı
TEKNOLOJİ

Amazon Echo Show Tanıtıldı

Bir süredir dedikodu seviyesinde ilk haberlerini aldığımız Amazon Echo Show için beklenen haber geldi ve ünlü teknoloji şirketinin dokunmatik ekrana sahip yeni ev asistanı Echo Show resmi olarak tanıtıldı.

YORUMLAR