AMD'nin Güçlü Zen İşlemcileri 2016 Yılında Geliyor!

AMD firması önümüzdeki yıl İntel işlemcilere alternatif olabilecek yüksek özellikli Zen işlemcileriyle geliyor.

AMD'nin Güçlü Zen İşlemcileri 2016 Yılında Geliyor!

Uzun süredir sessiz kalan AMD firması 2016 yılında güçlü Zen işlemcileriyle tekrar piyasayı hareketlendirmek için gün sayıyor.

AMD firmasının uzun süredir beklenen Zen işlemcisi yüksek seviye bilgisayarlar için önümüzdeki yıl raflarda yerini alacak. İntel firmasına alternatif bir işlemci olarak piyasaya sürülecek olan Zen işlemciler kullanıcıları tatmin edecek gibi duruyor.

Piyasadaki üstünlüğü büyük oranda kendinde barındıran İntel firmasının yeni çıkacak Zen işlemcilerden ne derecede etkileneceği ise merakla bekleniyor. Yapılan testlerin sonucuna göre Zen işlemcilerin AMD'yi rekabette tekrar şahlandırması süpriz olmayacak. 30 yılı aşkın bir süredir AMD'de finansal başkanlık görevini yürüten Devinder Kumar ise yeni işlemciye dair tüm haberleri doğruladı. Açıklamalarına devam eden Kumar, AMD'nin ileri seviye bilgisayarlar için Zen serisi FX işlemcilerin dört, altı ve sekiz çekirdekli olarak önümüzdeki yıl piyasada olacağını aktardı.

AMD'nin bir önceki işlemcisi olan Excavator'a göre yüzde 40 daha fazla işlem gücüne sahip olacak Zen işlemciler AM4 platformunu kullanacak. Ayrıca bu işlemcilerin güç yönetimi ve verimlilik gibi konularda kendini göstermesi bekleniyor. İşlemci aynı zamanda yüksek bant genişliği ve düşük gecikmeli ön belleğe sahip olacak. İşlemcinin dökümanları ise aşağıda yer alıyor.

AMD Yeni Nesil Konsolların Tek Destekçisi Olacak

AMD'nin Yenilenmiş Ekran Kartı Sürücüsü Radeon Crimson Çıktı

YORUMLAR