Amerika'da Bir Adam Bilgisayarını Öldürdüğü İçin Tutuklandı

ABD’de bir adam bilgisayarına ateş açarak tüm şarjörü boşaltınca tutuklandı.

Amerika'da Bir Adam Bilgisayarını Öldürdüğü İçin Tutuklandı

Teknolojiye bağlı şiddet suçları artık toplumda alarm vermeye başlamak üzere. ABD’de bir adam bilgisayarına şarjör boşaltınca tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Geçen hafta iPhone mu Yoksa Android mi Tartışması Kanlı Bitti haberimizin ardından, bu hafta yine Amerika’dan ilginç bir ‘teknolojik şiddet’ haberimiz var. ABD’de yeni satın aldığı bilgisayarın özelliklerinin kendisine yanlış aktarıldığını söyleyen Lucas Hinch, bilgisayarını bahçeye çıkarıp herkesin önünde cihaza ateş açtı.

Komşularının şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, Hinch'i tutuklayarak mahkemeye sevk etti. Aslında Hinch’in tutuklanması bilgisayarın kendisinden şikayetçi olduğundan dolayı değil elbette. Açık alanda silah kullanarak çevre güvenliğini tehdit etmekten dolayı tutuklanan Hinch, mahkemede para cezasına çarptırıldı.

İyi bir bilgisayara sahip olmanın heyecanı içinde evine getirdiği yeni PC’nin istediği gibi olmadığını, kandırıldığını savunan Lucas Hinch, ceza olarak bir süre de psikolojik tedavi de görecek. Hinch geleneksel Ctr+Alt+Delete’in bir türlü çalışmadığını başka bir çaresi kalmadığını da savundu.

Bilgisayar kurtarılamadı.

YORUMLAR