Android 4.1 Flash Desteğine Sahip Olmayacak

Android 4.1 Jelly Bean'in duyurulmasından kısa süre sonra yapılan bir açıklamayla bu sürümde flash desteği olmayacağı bildirilmişti. Her ne kadar Android kullanıcıları bu konu hakkında şikayetçi olsalarda, Adobe'un bu konudaki tavrı ve yaptığı açıklama ga

Android 4.1 Flash Desteğine Sahip Olmayacak

Android 4.1 Jelly Bean'in duyurulmasından kısa süre sonra yapılan bir açıklamayla bu sürümde flash desteği olmayacağı bildirilmişti. Her ne kadar Android kullanıcıları bu konu hakkında şikayetçi olsalarda, Adobe'un bu konudaki tavrı ve yaptığı açıklama gayet net oldu.

Adobe tarafından sızdırılan bilgilere göre bundan böyle mobil telefonlar için flash desteği geliştirilmeyecek. Bunun yerine firma bundan böyle uygulamalar için geliştirmelerine ağırlık verecek.

Şu an için dünyanın ilk ve tek Android 4.1 işletim sistemine sahip olan telefonu Nexus 7 üzerinde yapılan testlerde de Adobe'un tarayıcı üzerinden yükleme seçeneklerinin olmadığı dikkat çekmişti.

Bilindiği üzere iOS zaten flash desteği sunmazken, Android kullanıcılarının iOS'a üstünlük olarak gösterdikleri özelliklerin başında gelen flash desteği bundan böyle Android işletim sisteminden de elini ayağını çekiyor.

Eğer hala Android mobil cihazınıza Flash Player yüklemediyseniz acele etmeniz gerekiyor. Çünkü 15 ağustos tarihinden sonra Google Play üzerinden Flash Player yüklemeleri kaldırılacak ve o tarihten sonra sadece Flash Player'a sahip olanlar kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.

YORUMLAR