Android 5.1 Lollipop Mart'ta Çıkabilir

Android 5.1 Lollipop ufukta göründü

Android 5.1 Lollipop Mart'ta Çıkabilir

Google'ın bir sonraki Android Lollipop güncellemesini ne zaman yayınlayacağına dair bir bilgi internete düştü. Hatırlanacağı üzere Google geçtiğimiz sene Android 5.0 güncellemesini yayınlamıştı ve birçok yeni özelliği kullanıcılara sunmuştu. Bu güncelleme ilk olarak Google'ın Nexus akıllı telefon ve tabletleri için yayınlanmıştı. İlerleyen dönemde ise Android 5.0 Lollipop yavaş yavaş diğer markaların akıllı telefonları ve tabletleri için de yayınlanmaya başlanmıştı. Fakat halen Android 5.0 güncellemesini almamış olan birçok telefon ve tablet modeli mevcut.

Android 5.0 ilk Nexus cihazlar için yayınlanmış olsa da bu cihazlar da bir takım problemleri de beraberinde getirmişti. Nexus telefon ve tabletlerde yaşanan gecikmeler ve rastgele yeniden başlatmalar bu problemlerden bazıları. İşte bu hataların giderilmesi için de yeni bir işletim sistemi güncellemesine ihtiyaç duyulmaktaydı.

Söz konusu bu güncellemenin, muhtemelen Android 5.1 Lollipop adıyla, önümüzdeki ay yayınlanacağının bilgisi HTC'nin üst düzey yöneticilerinden olan Mo Versi tarafından paylaşıldı. Twitter üzerinden kendisine yöneltilen bir soruda Mo Versi'ye HTC cihazlarda yaşanan bir problemden bahsedilerek güncellemenin ne zaman yapılacağı soruldu. Mo Versi de bu soruya "Bu güncelleme Google'ın Mart'ta yayınlanacak bir sonraki bakım güncellemesi ile ilişkili olacak, teşekkürler. " cevabını verdi.

Android 5.1 yayınlanmasının ardından Android 5.0 işletim sistemine geçememiş telefon ve tabletler için güncellemelerin yayınlanma oranının artması bekleniyor.

Google Play'e 12 Yeni Ülkeden Uygulama Geliştiriciler Katılıyor

YORUMLAR