Android Cihazların Yüzde 49'u Jelly Bean Kullanıyor

Android işletim sistemine sahip cihazlar üzerinde yer alan ve rakipleri tarafından en çok eleştirilen sorunların başında parçalanma veya başka bir değişle farklılıklar gelmektedir. Bunun en büyük nedeniyse birçok farklı firmanın Android cihaz üretmesi ve

Android Cihazların Yüzde 49'u Jelly Bean Kullanıyor

Android işletim sistemine sahip cihazlar üzerinde yer alan ve rakipleri tarafından en çok eleştirilen sorunların başında parçalanma veya başka bir değişle farklılıklar gelmektedir. Bunun en büyük nedeniyse birçok farklı firmanın Android cihaz üretmesi ve Android işletim sistemini kendilerine göre özelleştirmelerinden kaynaklanmaktadır. Her firmanın kendi özelleştirdiği Android işletim sistemini piyasaya sürmesi sonucunda, Google tarafından yayınlanan en güncel Android işletim sisteminin farklı cihazlar üzerine gelmesi oldukça gecikmektedir.

Google'ın son olarak üretmiş olduğu Nexus akıllı telefonlar ve tabletler saf Android sürümünü kullandıkları için en son güncellemeleri anlık olarak alabilmektedir ama Samsung, LG, HTC gibi Android cihaz üreticilerinin yeni çıkan işletim sistemi sürümlerine geçişleri uzun bir süreç gerektirmektedir ve firmalar tarafından piyasaya sürülen tüm cihazlar bu güncellemeleri alamamaktadır. Piyasada birbirinden farklı birçok akıllı telefon ve her akıllı telefonun farklı Android sürümlerine sahip olduğunu düşündüğümüz zaman parçalanma gerçekten büyük bir sorun oluşturmaktadır.

Google tarafından sık sık yayınlanan Android kullanım raporlarının sonuncusuna göre ortaya çıkan bilgi gerçekten şaşırtıcı oldu. Yeni açıklanan rapora göre dünya genelindeki tüm Android cihazların yüzde 49'u üzerinde Android Jelly Bean işletim sistemi kullanılıyor. Jelly Bean'in yeni yayınlanan 4.3 güncellemesiyse dünya genelindeki Android cihazların sadece yüzde 1.3'ü üzerinde kullanılıyor. Bunun nedeniyse 4.3 güncellemesinin birçok cihaz için daha yeni yeni dağıtılmaya başlaması olarak gösterilebilir.

Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi duyuralı çok fazla zaman geçmedi ve şu an için sadece Nexus cihazlar üzerinde kullanılabiliyor. Android 4.3'ün duyurulmasıyla birlikte birçok Android akıllı telefon üreticisi de kendi amiral gemileri ve yeni piyasaya sürecekleri akıllı telefonları için Android 4.3 ROM'larını hazırlamaya başladı ama henüz ortada bir sonuç yok. Gerçi en son HTC, HTC One için Android 4.3 güncellemesini dağıtmaya başladı ve yakın zamanda bu güncellemenin ülkemizde de dağıtılması bekleniyor ama bahsettiğimiz gibi HTC tarafında güncellemeyi alabilecek tek cihaz şu an için HTC One.

Google tarafından yayınlanan rapora göre, şu an için en yaygın olarak kullanılan Android sürümü dünya genelinde yüzde 36.5'lik kullanım oranıyla Android 4.2.1 olarak dikkat çekiyor. Oldukça eski bir Android versiyonu olan Gingerbread işletim sistemiyse yüzde 28.5'lik kullanım oranıyla dikkat çekiyor. Hemen arkasından yüzde 20.6'lık kullanım oranıyla Android 4.0 Ice Cream Sandwich geliyor.

Google'ın bu ay içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni Android işletim sistemi sürümü 4.4 KitKat'a da ilk olarak Nexus cihaz kullanıcıları sahip olacaklar. Diğer Android akıllı cihazlar için ise Android 4.4 KitKat güncellemesinin ne zaman geleceği, haberimizde de bahsetmiş olduğumuz gibi bilinmezliğini koruyor.

League of Legends Dünyanın En Çok Oynanan Oyunu

YORUMLAR