Android'den iPhone'a Geçiş Rekor Seviyelere Ulaştı!

Yeni bir rapor, son 5 yılda Android'den iPhone'a geçişlerin rekor seviyelere ulaştığını gözler önüne seriyor. İşte detaylar!

Android'den iPhone'a Geçiş Rekor Seviyelere Ulaştı!

Geçtiğimiz hafta Apple kullanıcılarının iPhone'larını ne kadar süreyle ellerinde tuttuklarına dair bir rapor yayınlayan CIRP, bugün yeni bir araştırma daha yayınladı. ABD'de kaç yeni iPhone alıcısının Android'den geldiğini araştıran yeni anket, Apple'ın son beş yılda Android'den fazlasıyla kullanıcı çekmeyi başardığını gösteriyor.

ABD'de yeni iPhone müşterilerinin yüzde kaçının Android'den iPhone'a geçtiğini gösteren yeni rapor Apple için oldukça olumlu sonuçlar içeriyor.

Android'den iPhone'a Geçen Kullanıcı Sayısı Son 5 Yılın Rekor Seviyesine Ulaştı

Aşağıdaki grafikte gösterildiği üzere, yeni iPhone sahiplerinin %15'i son akıllı telefonlarının bir Android cihaz olduğunu bildiriyor. Bu oran, CIRP'in geçen yıl gördüğü orandan %4, 2020 ve 2021'de görülen verilerden ise %5 daha yüksek.

Android'den iPhone'a Geçiş Rekor Seviyelere Ulaştı!

Yeni iPhone alıcılarının %2'si başka bir modelden geçtiklerini veya ilk kez iPhone sahibi olduklarını söyledi. %83'ü ise daha önce bir iPhone sahibi olduğunu söyledi.

CIRP'ye göre Android'e geçenler en son 2018 yılında yeni iPhone alıcılarının %15'ini oluşturmuştu. Son dokuz yıldaki en yüksek geçiş oranı ise 2016'da %21 olarak gerçekleşmişti.

CIRP, bir alıcının platform değiştirme kararında nelerin etkili olduğunu düşünmenin ilginç olduğunu ve gelecekteki bir raporda bunu incelemeyi planladığını söyleyerek raporu sonlandırıyor.

Peki siz Android'den iPhone'a geçiş yaptınız mı? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Android’den iPhone’a Rehber Aktarma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android’den iPhone’a Rehber Aktarma Nasıl Yapılır?

Android’den iPhone’a rehber aktarma işlemi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu sorunun yanıtını merak eden akıllı telefon kullanıcıları için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

WhatsApp Mesajlarını Android'den iPhone'a Aktarma
YAZILIM

WhatsApp Mesajlarını Android'den iPhone'a Aktarma

Eğer Android bir cihazdan iOS'e geçiş yaptıysanız fotoğraflarınızı, videolarınızı ya da diğer dosyalarınızı çeşitli yöntemlerle transfer etmeniz mümkün.

YORUMLAR